Reorganizaci zadlužené ECM povede realitní firma Crestyl

30.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. května (ČTK) - Reorganizačním manažerem zadlužené developerské firmy ECM Real Estate Investments (ECM) se stala realitní společnost Crestyl. Rozhodl o tom věřitelský výbor developera. Současně schválil jmenování ředitele Crestylu Omara Koleilata do představenstva ECM. ČTK to zjistila z dokumentů, které se dnes objevily v insolvenčním rejstříku.

Skupina Crestyl působí na českém realitním trhu od roku 1996. V současnosti rozvíjí projekty ve zhruba 14 tuzemských lokalitách s celkovou investiční hodnotou kolem miliardy eur, tedy asi 26 miliard korun. Mezi aktuální největší projekty firmy patří výstavba komerčního a bytového areálu u Vltavy na rozhraní Libně, Karlína a Holešovic.

Věřitelský výbor ECM na své poslední schůzi řešil také volbu nového předsedy. Z této funkce totiž nedávno odstoupila Česká spořitelna. Nově výbor do této funkce jmenoval maltskou investiční společnost Tuffieh Funds, dalšího věřitele ECM a mimo jiné vlastníka logistické firmy CS Cargo.

V Česku je ECM známá hlavně výstavbou výškových budov v Praze na Pankráci. Insolvenční řízení s firmou začalo přibližně před rokem. Městský soud v Praze letos v březnu povolil firmě reorganizaci. Reorganizační plán nyní připravuje společnost Astin Capital Management, která zastupuje část držitelů dluhopisů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK