Erasmus Mundus letos poskytne stipendium více než dvěma tisícům studentů

19.06.2012 | , NAEP
STUDENT


Evropský program Erasmus Mundus nabízí talentovaným studentům možnost studovat kvalitní magisterské a doktorské programy nebo se zúčastnit studijního pobytu na vysoké škole v mimoevropské zemi. Studenti a absolventi programu se sdružují v asociaci EMA (Erasmus Mundus Student and Alumni Association), jejíž letošní valné shromáždění bude hostit Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.

Studentům, kteří hledají zajímavé studijní programy, Erasmus Mundus nabízí jedinečnou příležitost studovat prestižní magisterské a doktorské programy. Jedná se programy schválené Evropskou komisí, které vždy společně nabízejí minimálně tři evropské univerzity. Díky tomu mohou zájemci postupně studovat v různých zemích v naprosto mezinárodním prostředí a využít silných stránek několika vysokých škol. Studium v rámci programu Erasmus Mundus je navíc možné podpořit stipendiem, v letošním roce ho Evropská komise udělila 2 221 studentům z různých zemí světa.

Na pražské setkání, které se uskuteční ve dnech 22. - 23. června v prostorách Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, se chystá 170 studentů a absolventů magisterských a doktorských programů Erasmus Mundus. Diskutovat se bude mj. o programu Erasmus pro všechny (Erasmus for All), což je návrh nového programu EU v oblasti vzdělávání, odborného vzdělávání, mládeže a sportu, který v listopadu 2011 předložila Evropská komise. Sedmiletý program Erasmus pro všechny má být zahájen v roce 2014 a umožnit 2,2 milionům vysokoškolských studentů získat stipendia a strávit tak část svého vzdělávání a odborné přípravy v zahraničí (v porovnání s 1,5 milionem v rámci stávajících evropských programů).

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT