Druhá šance studovat na Pedagogické fakultě UHK

17.07.2012 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové vypisuje druhé kolo přijímacího řízení u vybraných studijních oborů.

Fakulta tak otevírá cestu uchazečům, kteří nemohli vykonat přijímací řízení v rámci prvního kola, nebo v prvním kole neuspěli, případně těm, kteří se stále ještě rozmýšlejí, jakou cestu vysokoškolským studiem zvolí. Uchazeči o studium i ve druhém kole naleznou velký výběr tradičních „učitelských“ studijních oborů s volnou kombinací specializací. Budoucí studenti bakalářského učitelského studia tak mohou libovolně kombinovat např. německý jazyk, ruský jazyk, hudební kulturu, výtvarnou tvorbu nebo například základy techniky. Nezajímavá rozhodně není kombinace studijního oboru Hudební kultura se zaměřením na vzdělávání, se kterým lze studovat specializace Řízení sboru, nebo Hra na nástroj a sólový zpěv se zaměřením na vzdělávání. Naprostým unikátem hradecké pedagogické fakulty je možnost studovat specializaci Etická výchova se zaměřením na vzdělávání. Tento studijní obor není akreditován na žádné jiné vysoké škole v zemi.

Kromě tradičních učitelských kombinací je možné ve druhém kole využít možnosti studovat v programu Filologie studijní obor zaměřený na cizí jazyky v cestovním ruchu. Umělecky zaměřené katedry ve druhém kole přijímacího řízení nabízejí uplatnění ve studijních oborech Sbormistrovství chrámové hudby, Textilní tvorba a Uměleckořemeslné textilní dovednosti.

V rámci navazujících magisterských oborů nabízí Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové dva programy. V programu Učitelství pro základní školy na uchazeče o studium čeká množství kombinací, které lze opět volně skládat (za všechny například: český jazyk a literatura, hudební výchova, německý jazyk a literatura, ruský jazyk a literatura, výtvarná výchova a základy techniky). Podobná nabídka je i v programu Učitelství pro střední školy, v němž navíc ještě existuje možnost studovat v oboru Hra na nástroj, a to housle.

Uchazeči o studium na PdF UHK mohou podávat přihlášky ke studiu do 10. srpna 2012. Podrobnosti o jednotlivých oborech, na které se lze přihlásit v rámci druhého kola přijímacího řízení, jsou zde: http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/prijimaci-rizeni/pedagogicka-fakulta/zakladni-informace/Documents/2kolo.pdf.

Autor článku