O studium na Přírodovědecké fakultě usiluje téměř pět stovek maturantů

19.07.2012 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Ve druhém kole přijímacího řízení se ke studiu na Přírodovědecké fakultě UP elektronicky přihlásilo na 450 uchazečů. Zatím jde o zkrácenou verzi e-přihlášek, skutečný počet doručení proto může být odlišný.

Nejvíce zájemců se hlásí na studijní obor Matematika a její aplikace a na Environmentální geologii. Z učitelských oborů je to studium Chemie – Biologie v ochraně životního prostředí a Fyziky – Biologie,“ uvedla proděkanka pro studijní, pedagogické a sociální záležitosti Irena Smolová.

Definitivní údaje o počtu uchazečů ve druhém kole budou známy až po zaplacení poplatků za přijímací řízení. Teprve potom bude zřejmé, kolik přihlášených se k přijímacímu řízení skutečně dostaví.

Studovat bez přijímaček? Rozhodně ano!

Kapacity nejen matematických, ale i některých dalších oborů otevíraných v příštím akademickém roce zůstaly po prvním kole přijímacího řízení nenaplněny. Vedení fakulty proto rozhodlo o vypsání druhého kola také pro obory bakalářských a magisterských navazujících programů Fyzika, Chemie nebo Informatika. Někteří zájemci mají šanci se na olomouckou přírodovědu dostat i bez přijímacích zkoušek. „Jde především o studium matematických oborů. Hodláme přijmout všechny uchazeče,“ prozradila Smolová.

Přijímací zkoušky se uskuteční ve dvou termínech na přelomu srpna a září. Spolu s uchazeči o druhé kolo se jich zúčastní také zájemci o studijní obory Nanomateriálová chemie, Počítačová fyzika a Digitální a přístrojová optika. Příslušnou akreditaci obdržela fakulta 30. dubna 2012. Děkan Juraj Ševčík se rozhodl přijmout studenty již pro akademický rok 2012/2013.

Autor článku