Přijímací řízení na UJEP je stále otevřené

03.08.2012 | , UJEP
STUDENT


Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem přijímá další uchazeče o studium v rámci vypsaných 2. kol přijímacího řízení.

2. kolo přijímacího řízení vyhlásilo celkem 6 fakult – pedagogická, filozofická, přírodovědecká, výrobních technologií a managementu, životního prostředí a zdravotnických studií. Tyto fakulty nabídly možnost podat přihlášku do vybraných oborů, u kterých je ještě volná kapacita.

Kromě fakulty zdravotnických studií, která měla termín pro podání přihlášky do 27. 7. 2012, mají ostatní fakulty termín pro podání přihlášek v druhé polovině srpna.

Ve 2. kole přijímacího řízení bude mít šanci na přijetí cca 550 uchazečů o studium.

Nejvíce volné kapacity evidujeme u přírodovědných, technických a ekologických bakalářských studijních oborů, tedy na fakultách přírodovědecké, výrobních technologií a managementu a životního prostředí.

Prorektorka pro studium, dr. Alena Chvátalová, upřesňuje informaci o vypsaném 2. kole přijímacího řízení: „Vzhledem k tomu, že se ke studiu každoročně zapíše cca 70 % přijatých uchazečů a naše univerzita bude mít v roce 2013 financováno 3 560 studentů 1. ročníků, můžeme dát šanci na přijetí ještě přibližně pětistovce dalších zájemců o studium. 2. kolo přijímacího řízení proto vypsalo celkem 6 fakult naší univerzity.“

V letošním roce se poprvé mohli zájemci o studium přihlásit ke studiu nových oborů na filozofické fakultě – bakalářské studium oboru Historie v kombinované formě studia, navazující magisterské studium Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu v prezenční formě studia; a na přírodovědecké fakultě – navazující magisterské studium Aplikované nanotechnologie v prezenční formě studia.

Zcela novou příležitost ke studiu představuje navazující magisterský obor Biologie, s jehož akreditací pro přírodovědeckou fakultu Akreditační komise vyslovila souhlas v červnu tohoto roku. Více o oboru na: http://sci.ujep.cz/clanky/nove-magisterske-studium-biologie.html

Vzhledem k úspěšné transformaci Ústavu zdravotnických studií na Fakultu zdravotnických studií jsou letos poprvé přijímáni uchazeči zdravotnických oborů na fakultu, nikoliv na ústav.

Veškeré informace o 2. kolech přijímacích řízení na dané fakultě (termíny, seznam otevíraných oborů, počet přijímaných, podmínky přijímacího řízení atd.) naleznou zájemci o studium na webu příslušné fakulty.

Autor článku