Nezaměstnanost na Vysočině v červenci stoupla na 8,4 pct.

08.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. srpna (ČTK) - Nezaměstnanost na Vysočině se v červenci zvýšila o tři desetiny procentního bodu na 8,4 procenta. Růst nastal poprvé po čtyřech měsících plynulého poklesu. Nezaměstnaných lidí přibylo v půli léta ve všech pěti okresech kraje. Na konci července si na celé Vysočině hledalo práci 21.973 lidí, ve srovnání s červnem jich bylo o 678 více. Vyplývá to z dnešních informací ministerstva práce a sociálních věcí.

Největší růst nezaměstnanosti, o půl procentního bodu, nastal na Žďársku. Na Pelhřimovsku stoupla míra nezaměstnanosti o 0,4 procentního bodu a na Jihlavsku a Třebíčsku to bylo shodně o 0,3 procentního bodu. Nejlépe se v červenci situace vyvíjela na Havlíčkobrodsku, kde se nezaměstnanost zvýšila jen o 0,2 desetiny procentního bodu.

Přes červencové zhoršení na trhu práce je na tom letos Vysočina stále o něco lépe než ve stejné době před rokem. Tehdy byly počty uchazečů o práci v celém kraji vyšší asi o 800.

V ČR byla v červenci míra nezaměstnanosti 8,3 procenta proti červnovým 8,1 procenta. Nezaměstnaných lidí přibylo v 72 okresech ze 77.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK