Česká pojišťovna nabírá absolventy vysokých škol

21.08.2012 | , Česká pojišťovna
STUDENT


V době, kdy mají čerstvě dostudovaní mladí lidé problém sehnat práci, nabírá Česká pojišťovna desítky absolventů vysokých škol z různých oborů. Bude je přijímat na pozice analytiků, pojistných matematiků, programátorů, produktových specialistů, ale i likvidátorů, právníků nebo risk specialistů. Záměrem České pojišťovny je obsadit tyto pozice studenty z ekonomických, matematických, technických, humanitních, zemědělských a IT oborů.

ČP Naděje - absolventi vítáni

Česká pojišťovna v červenci letošního roku otevřela pro čerstvé absolventy všech oborů nový běh programu s názvem Naděje a plánuje do něj přijmout až 70 zájemců. „Nabízíme studentům účast v ročním absolventském programu, který obnáší stáže napříč celou Českou pojišťovnou, účast na týmovém projektu, setkání s řadou odborníků v dané profesi, sebekoučování i možnost dalšího rozvoje a vzdělávání. Program ČP Naděje navazuje na již tradiční Trainee program, který jsme v České pojišťovně realizovali více než pět let - byl však spíše výběrový. Program Naděje dnes čítá třikrát více účastníků než dřívější Trainee program,“ uvádí Stanislav Háša, personální ředitel ČP. Více informací o kariérním uplatnění v České pojišťovně získají studenti na webových stránkách pojišťovny a možnost osobně poznat svého potenciálního budoucího zaměstnavatele budou mít také na studentských pracovních veletrzích v Praze, Brně, Plzni či Ostravě.

Důraz na matematiku a statistiku

Největší nedostatek kvalifikovaných pracovníků je na pozici pojistný matematik. „Hledáme absolventy se znalostí pojistné matematiky, přičemž praxe není podmínkou. Absolventů statisticko-pojistného inženýrství či jiných oborů zaměřených na matematiku nebo statistiku je málo, proto lákáme studenty těchto oborů již v průběhu studia a umožňujeme jim také částečné úvazky a dlouhodobé brigády. Studenti tak získají neocenitelné zkušenosti a znalosti v prostředí jedné z největších pojišťoven ve střední Evropě,“ říká Stanislav Háša. V ČP působí řada známých a na trhu uznávaných pojistných matematiků, kteří se podílejí např. na výuce na vysokých školách nebo na přípravě významných odborných publikací.

Inovace a pomoc ostatním

Česká pojišťovna je inovátorem trhu a udává trendy v moderních technologiích, příkladem je vývoj aplikací pro chytré mobilní telefony. Jako lídr domácího pojišťovacího trhu poskytuje absolventům nejenom perspektivní práci a odpovídající ohodnocení, ale také kariérní růst a mnoho zajímavých zaměstnaneckých výhod, jako je např. flexibilní pracovní doba a režim home office. Zaměstnanci se mohou zapojit do sportovních i charitativních aktivit, které vystihují motto ČP „Pomáháme vám jít dál“. Firemní dobrovolnictví je základem strategie sociální odpovědnosti České pojišťovny a důležitou součástí její firemní kultury. Příkladem je spolupráce s nadačním fondem Dobrý Anděl, Fondem ohrožených dětí nebo obecně prospěšnou společností Domov Sue Ryder.

Autor článku