Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily

28.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. srpna (ČTK) - Americké akcie dopoledne zůstaly bez větších změn kvůli smíšeným informacím o ekonomice. Příznivé údaje o situaci na trhu bydlení ve Spojených státech kompenzovala zpráva o překvapivém poklesu důvěry amerických spotřebitelů.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o pouhých o 0,01 procenta na 13.126 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl zhruba o 0,1 procenta na 1411 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,2 procenta na 3080 bodů.

Pozornost investorů se nyní soustředí na páteční projev šéfa americké centrální banky (Fed) Bena Bernankeho. Investoři doufají, že by si díky tomuto projevu mohli udělat lepší obrázek ohledně dalšího postupu Fedu. Finanční trhy předpokládají, že centrální banka přikročí k dalšímu uvolňování měnově politiky, aby tak podpořila domácí ekonomiku.

Organizace Conference Board dnes uvedla, že spotřebitelská důvěra v USA se v srpnu propadla na nejnižší úroveň za devět měsíců. Akciový trh nicméně podpořila zpráva o pokračujícím růstu cen domů v USA. Výrobce tiskáren Lexmark International navíc posílil o více než 15 procent poté, co oznámil, že ukončí výrobu a vývoj inkoustových tiskáren a bude se soustředit na ziskovější aktivity.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK