VŠO zavedla nový informační systém pro usnadnění administrace studia i finančního řízení školy

13.09.2012 | , Vysoká škola obchodní
STUDENT


Vysoká škola obchodní v Praze nabízí od zimního semestru 2012/2013 studentům nový informační systém (UIS), díky němuž z jednoho místa prostřednictvím internetu nebo mobilního telefonu získají přístup ke všem nástrojům souvisejícím s jejich studiem, jako je například elektronický index nebo přihlašování na zkoušky. Řadu užitečných funkcí využijí i zájemci o studium, spolupracující firmy či pedagogové. Nový systém, jehož dodavatelem je společnost IS4U, je plně propojen s ekonomickým systémem školy.

Podle prorektora pro pedagogickou a studijní činnost Pavla Neseta budou studenti s největší pravděpodobností využívat zejména aplikace Portálu studenta, kam patří například elektronický index, přihlašování na zkoušky nebo elektronická komunikace s učiteli a studijním oddělením. Pedagogové ocení zejména možnost obohacení výuky o eLearning či nástroje pro automatické hodnocení studentů dle zvolených kritérií (např. výsledky průběžných testů, docházka do výuky nebo hodnocení projektů v průběhu semestru).

Nový systém má přínosy i pro zájemce o studium, externí učitele, spolupracující firmy a další partnery školy. „Kromě informací o studijních programech, učitelích, publikační činnosti apod. máme v plánu spuštění ještě dalších funkcí. Jednou z nich bude Portál praxí, který našim studentům a absolventům umožní zprostředkování praxí a pracovních příležitostí,“ říká Pavel Neset. Jako druhý příklad doplňuje Klub absolventů, jehož prostřednictvím bude možné organizovat zajímavé akce pro absolventy VŠO a zprostředkovávat zpětně kontakty mezi nimi a vysokou školou či navzájem mezi sebou.

Systém vyvinula společnost IS4U, s.r.o., která stojí také za informačním systémem pro Vysokou školu ekonomickou v Praze nebo bratislavskou Slovenskou technickou univerzitu. Jednotlivé systémy jsou upravovány dle konkrétních požadavků a potřeb jednotlivých vysokých škol. VŠO zejména oceňuje, že UIS je propojen s ekonomickým systémem školy. „To je pro soukromou vysokou školu velmi důležitá součást zajištění každodenního chodu, který je nyní plně automatizováni,“ doplňuje Pavel Neset.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT