Jeden den s informatikou na MFF UK

17.09.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze pořádá ve středu 19. září 2012 již 2. ročník interaktivního Jednoho dne s informatikou (JDI). Program přiblíží veřejnosti informatiku vyučovanou na univerzitě prostřednictvím zajímavých přednášek, workshopů či her.

Odborné přednášky v délce cca 30 minut budou zaměřené na softwarové inženýrství, umělou inteligenci, strojový překlad či počítačovou grafiku. V rámci paralelně probíhajících workshopů si budou moci návštěvníci vytvořit svůj vlastní animovaný 3D film, zkusit si naprogramovat umělou bytost pro počítačovou hru či si pohrát s LEGO roboty. V interaktivních stáncích budou k dispozici například létající vrtuloví roboti, tzv. droni. Pro ty návštěvníky, kterým by nabídka přišla ještě málo zajímavá, je v prostorách Matfyzu připravena šifrovací hra.

Přínos této akce vysvětluje jeden z organizátorů, Cyril Brom z informatické sekce fakulty: „Tato akce je jedinečnou příležitostí, jak se seznámit populární cestou s pokročilými oblastmi informatiky, jak se na vlastní oči podívat na výsledky špičkového výzkumu, který na MFF provádíme, a nahlédnout, jak se teoretická informatika rukama studentů i zaměstnanců MFF mění v praktické aplikace.

Akci, která potrvá od 9:00 do 15:30 v budově MFF na Malostranském náměstí č. 25, ocení zejména studenti středních škol, žáci vyšších ročníků základních škol i pedagogové. Vítáni jsou i zájemci ze strany veřejnosti.

Více informací, včetně přihlášek na workshopy, najdete na stránkách

http://www.mff.cuni.cz/verejnost/jdi/

Autor článku