Vzniká celoškolský spolek absolventů ČVUT

16.10.2012 | , ČVUT
STUDENT


V pondělí 22. října se v prostorách Betlémské kaple uskuteční slavnostní setkání absolventů Českého vysokého učení technického v Praze, které „odstartuje“ činnost celoškolského Spolku absolventů a přátel ČVUT. Univerzita tímto zavádí tradici spolkové činnosti, která je běžná na západoevropských i amerických univerzitách.

Na historicky první setkání spolku byli pozváni všichni významní absolventi nejstarší technické univerzity ve střední Evropě, mezi jinými i ředitel České televize Petr Dvořák, zakladatel společnosti Linet Zdeněk Frolík, ředitel strojírenského závodu Beneš a Lát Lumír Al-Dabagh a mnoho dalších. V současné době obsazují absolventi významné posty ve vedení nadnárodních firem, průmyslových podniků i státních institucí.

Setkání absolventů podporuje i vedení univerzity. Bývalé studenty přivítá rektor ČVUT prof. Václav Havlíček. Svou účast přislíbil i člen hudební skupiny Spirituál kvintet Dušan Vančura, který se svými kolegy během setkání vystoupí. V závěru večera bude prostor i pro setkání s bývalými spolužáky a vyučujícími.

Na významných univerzitách v západní Evropě mají spolky absolventů dlouholetou tradici. ČVUT se rozhodlo, že podpoří vznik obdobné tradice i na „své“ půdě. Spolek má v tuto chvíli již téměř 500 členů ze všech možných oblastí.

Spolek absolventů ČVUT vznikl díky finanční podpoře Institucionálního rozvojového plánu ČVUT pro rok 2012 financovaného z MŠMT. „Ze stejných zdrojů chceme pokrýt činnost spolku i v roce 2013, kdy se opět uskuteční obdobné setkání. Od příštího roku také zahájí svoji pravidelnou činnost představenstvo spolku zvolené z řad členů spolku, které bude pravidelné akce pro členy připravovat. Členové spolku budou průběžně dostávat e-mailem informace o akcích a dění na ČVUT a budou jim poskytovány slevy a další výhody. Hlavním cílem spolku je podpořit networking, jak mezi absolventy a lidmi z jejich Alma mater, tak mezi členy samotnými,“ řekla Ing. Ilona Prausová, koordinátorka projektu.

Více informací o spolku absolventů ČVUT najdete na www.absolventicvut.cz

Autor článku