IQ na Univerzitě Hradec Králové

23.10.2012 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Univerzita Hradec Králové (UHK) připravila pro žáky a studenty škol zapojených do projektu dlouhodobé spolupráce „Partnerská škola“ zajímavou internetovou soutěž IQ UHK čili Internet Quizzes at the University of Hradec Králové.

Soutěž sestává z jedenácti oblastí, z nichž některé jsou převážně vědomostní, jiné se zaměřují na rozvoj logického myšlení řešitelů.

Ač je zkratka IQ UHK odvozena z anglického názvu soutěže, jsou kvízové úlohy formulovány ve všech oblastech v českém jazyce, pochopitelně kromě kvízu z anglického jazyka. Polovina oblastí je zaměřena na přírodní vědy. Zájem o jejich studium v poslední době totiž poněkud překvapivě stagnuje, proto se katedry biologie, fyziky, chemie, informatiky a matematiky Přírodovědecké fakulty UHK rozhodly ukázat, že je takový ostych vůči exaktním vědám neodůvodněný, neboť znalost uvedených oborů je užitečná v reálném životě všech lidí a navíc zajímavá a inspirující pro každého zvídavého člověka.

Každý, koho baví sledovat vědomostní soutěže, luštit hlavolamy, řešit zajímavé úlohy a dozvídat se nové informace, se může registrovat a zapojit do řešení úloh. Soutěže o umístění mezi nejlepšími řešiteli v jednotlivých oblastech i soutěže o absolutního vítěze v součtu bodů získaných souborně za všechny oblasti se mohou zúčastnit pouze žáci a studenti partnerských škol Univerzity Hradec Králové. Ostatní registrovaní příznivci IQ UHK tedy budou řešit úlohy mimo soutěž, čistě pro svou radost.

Internetové kvízy UHK najdete na webové stránce www.uhk.cz/iq.

První série úloh bude zveřejněna před podzimními prázdninami ve středu 24. října 2012. Další série se pak budou objevovat pravidelně vždy v sobotu a ve středu.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT