Pegas Nonwovens příští rok objem výroby a prodeje nesníží

31.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 31. října (ČTK) - Znojemská společnost Pegas Nonwovens, patřící k předním evropským výrobcům netkaných textilií, dnes oznámila, že příští rok objem výroby a prodeje nesníží. ČTK o tom informoval manažer firmy Ondřej Kouřil. Pegas tak reagoval na rozhodnutí společnosti Kimberly-Clark, která patří mezi jeho významné zákazníky, o ukončení prodeje dětských plen Huggies ve většině zemí západní a střední Evropy.

"Aktuální stav jednání se zákazníky ohledně prodeje v roce 2013 nasvědčuje tomu, že stejně jako v předchozích letech by výrobní kapacita společnosti měla být plně vyprodaná," uvedl Kouřil.

Připustil, že Kimberly-Clark patří mezi významné zákazníky firmy Pegas a nové informace s velkou pravděpodobností ovlivní objem obchodních vztahů obou společností. "Pozitivně však lze hodnotit veřejně dostupné informace o zachování výroby ve výrobním závodě společnosti Kimberly-Clark umístěném v Jaroměři v České republice," uvedl Kouřil. Dodal, že další aktualizaci stavu prodeje na příští rok firma poskytne současně se zveřejněním hospodářských výsledků za třetí čtvrtletí tohoto roku.

Podle Kouřila Pegas dodává netkané textilie širokému portfoliu zákazníků a bude usilovat o to, aby "byl i nadále preferovaným dodavatelem".

Pegas Nonwovens je z hlediska kapacity výroby největším výrobcem netkaných textilií v Evropě, dodává zákazníkům látky na bázi polypropylenu a polyetylenu k výrobě jednorázových hygienických prostředků, v menší míře jde produkce do stavebnictví, zemědělství a lékařských aplikací. Firma provozuje devět výrobních linek ve dvou výrobních závodech v Česku. Celková roční výrobní kapacita je nyní až 90.000 tun. V prvním pololetí letošního roku společnost vydělala přes devět milionů eur (224 mil. Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK