Jak si usnadnit život?

02.10.2012 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Chcete začít podnikat, ale odrazuje vás množství času stráveného běháním po úřadech a přemýšlíte, jak založit firmu co nejrychleji? Máme pro vás dva typy.

Jedním z nich je, že se i přes svou nechuti k tomu odhodláte a vybavíte si všechno sami. Nebo začnete podnikat prostřednictvím ready made společnosti. Co to v praxi znamená? Existují firmy, které se zabývají zakládáním a následným prodejem takových ready made společností.

Založí například společnost s ručením omezeným, a následně ji prodají jako ready made společnost s ručením omezeným. Pro člověka, který si takovou společnost koupí, to znamená, že všechny náležitosti spojené se založením společnosti vybaví firma, která tyto společnosti zakládá za něj. Taková ready made totiž nikdy nevykonávala žádnou činnost, nemá žádné nesplacené závazky ani pohledávky, její kapitál je zcela splacen. Jejím zakoupením můžeme okamžitě začít podnikat. Je to tedy prostředek jak začít rychle a bez zbytečného běhání po úřadech podnikat.

Nám už bude zůstávat pouze zajistit si vhodnou kancelář, kde budeme provozovat svou činnost, koupit do ní potřebné vybavení, například lenovo notebook s kvalitní baterií. Samozřejmě, nesmíme zapomenout ani na výkonnou tiskárnu, pomocí které budeme tisknout různé dokumenty. Vybereme do ní správnou náplň, do inkoustové cartridge, do laserové toner a můžeme začít. Určitě víme, že každá společnost musí mít sídlo, kde probíhají různé jednání, setkání, dostáváme sem poštu. Někdy ale společnost z nějakých důvodů nepotřebuje nebo nechce mít vlastní sídlo. Ani to už dnes není nejmenší problém. Protože, existují firmy, které se věnují pronájmu sídel pro podnikatelské účely, mluvíme o virtuálních sídlech. Pokud tedy patříte do této skupiny, můžete o dané službě uvažovat.

Autor článku

Reklamní sdělení