Stínový ministr Chládek se domluvil na spolupráci s Rakušany

07.11.2012 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


V úterý 6 listopadu 2012 proběhlo na půdě Senátu setkání stínového ministra školství Marcela Chládka se zástupci WIFI International a WIFI Czech Republic, největšího vzdělávacího institutu rakouské hospodářské komory.

Hlavním tématem byly možnosti spolupráce na reformě učňovského školství, využití zahraničních zkušeností. Zároveň jsme se domluvili na uspořádání veřejného slyšení k tomuto tématu na půdě Senátu PČR,“ řekl stínový ministr Marcel Chládek. „Nabídli jsme České republice experty, kteří by mohli pomoci při reformě učňovského a odborného školství v České republice,“ doplnil Herbert Stemper z WIFI International.

Dalším bodem společného jednání stínového ministra Chládka a zástupce WIFI International Herberta Stempera budy plánované změny státních maturit. Konkrétně se jednání dotklo skládání zkoušky z cizího jazyka. Senátní pracovní skupina v čele s Chládkem prosazuje, aby měli studenti možnost volit si cizí jazyk, ze kterého zkoušku složí. „Investorské aktivity zahraničních firem, a zvláště těch německých a rakouských, ukazují, že i němčina nebo ruština jsou stále žádanými jazyky na trhu práce,“ uzavírá Herbert Stemper.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT