MU otevřela přijímací řízení pro akademický rok 2013/2014

07.11.2012 | , Masarykova univerzita
STUDENT


Masarykova univerzita otevřela přijímací řízení do bakalářských a magisterských oborů pro akademický rok 2013/2014. Zájemci si mohou vybrat z více než 1400 studijních oborů. Přihlášky přijímá univerzita do konce února 2013 pouze elektronicky, a to na adrese: http:/ / www.muni.cz/ admission, kde jsou k dispozici také všechny potřebné informace.

V rámci letošního přijímacího řízení se do prvních ročníků zapsalo 16 tisíc studentů, což je o tisíc méně, než v minulém akademickém roce. Na Masarykově univerzitě tak nyní studuje přes 43 tisíc studentů oproti 44 tisícům v minulém roce. Nejvýrazněji klesl počet studentů bakalářských programů, v nichž letos studuje přes 22 tisíc lidí, tedy zhruba o 750 méně než loni. „Naším dlouhodobým cílem je posilovat aktivity spíše v magisterském a doktorském studiu, kde chceme počty studentů v následujících letech zachovat až mírně navýšit. Pokles počtu studentů v bakalářském stupni studia odpovídá naší snaze udržet dosaženou míru výběrovosti i při současném demografickému vývoji, tedy při celkovém poklesu počtu maturantů,“ uvedl rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.

Masarykova univerzita patří tradičně mezi nejžádanější vysoké školy v České republice. V roce 2012 obdržela přes 63 tisíc přihlášek.

Velký zájem o studium na Masarykově univerzitě mají studenti ze zahraničí. Letos se jich ke studiu v bakalářských a magisterských programech univerzity zapsalo přes sedm tisíc, tedy o šest procent více než v loňském roce. Tradičně nejvíce zahraničních studentů, v letošním roce téměř šest tisíc, je ze Slovenska.

Přípravu uchazečů na přijímací zkoušky a studium v Brně okoření i druhý ročník soutěže MUNIquest, nyní v atraktivním hávu špionážní hry. Netradiční soutěžní hra, při níž mohou zájemci o studium poznat různorodost studia i života na Masarykově univerzitě a v Brně také ze vzdálených míst České republiky, odstartovala koncem října a potrvá do 28. 2. 2013. Zájemci se mohou přidávat i v průběhu hry. Více informací na www.muniquest.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT