Univerzita Karlova pořádá Informační den

07.11.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Všichni zájemci o studium na Univerzitě Karlově mají jedinečnou příležitost získat odpovědi na otázky týkající se studia a studentského života na Univerzitě Karlově. Univerzita připravila pro všechny zájemce o studium na jedné z nejstarších světových univerzit na sobotu 10. listopadu tradiční Informační den Univerzity Karlovy. Cílem Informačního dne je usnadnit uchazečům o univerzitní studia jedno z nejdůležitějších životních rozhodnutí.

Během Informačního dne univerzity Karlovy se v pražském areálu Albertov od 9.30 do 15.30 hodin představí všech 17 univerzitních fakult. Můžete se zde inspirovat při volbě svého dalšího studia či se dozvědět kompletní informace o studijní nabídce naší největší univerzity. Na stáncích jednotlivých fakult se dozvíte podrobnosti týkající se přijímacího řízení pro příští akademický rok (2013/2014), podmínek studia, možností ubytování a množství dalších informací důležitých při rozhodování o podání přihlášky na vysokou školu. Univerzita Karlova také nabízí v rámci celoživotního vzdělávání řadu přípravných kurzů k přijímacím zkouškám a k maturitě, které vám pomohou co nejefektivněji vstřebat a použít informace potřebné k jejich úspěšnému zvládnutí. Potřebné informace zde získají rovněž studenti se speciálními potřebami.

Celý den bude probíhat i zajímavý a pestrý doprovodný program. Můžete se tak dozvědět, jaké možnosti univerzita nabízí pro zájemce o zahraniční stáž. Kromě jiného se Vám představí též Studentská unie UK, jež Vás prostřednictvím informačních stánků a přednášky o studentských aktivitách na UK seznámí se svými projekty a s činností studentských spolků a klubů, které na univerzitě působí. Dozvíte se tak mnoho o tom, jaký studentský život na UK vlastně je, a proniknete do široké nabídky zájmové činnosti. Univerzita Karlova v Praze je také velmi významnou vědeckou institucí – a to nejen v České republice. Na samotné vědecké činnosti se samozřejmě podílejí i její studenti. Ve sledu krátkých prezentací s názvem Studenti a věda vás někteří z nich seznámí se svými vědeckými projekty. V rámci doprovodného programu je otevřena v sobotu 10. listopadu také Botanická zahrada UK, Chlupáčovo muzeum historie Země či Mineralogické muzeum.

Více k tématu zde: www.informacniden.cuni.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT