Vláda má dnes jednat o státním rozpočtu i rozpočtu SZIF

21.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vládní kabinet se dnes bude zabývat především návrhem státního rozpočtu na příští rok. Ministři ale budou také jednat o návrhu rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na příští rok či Zásadách státní lesnické politiky.

 

Ministerstvo financí vypracovalo, po nedávném úspěšném schválení vládního balíčku daňových změn, nový návrh státního rozpočtu. Proti původnímu hospodářskému plánu je kvůli zhoršené makroekonomické prognóze v příjmech i výdajích o 4,1 miliardy korun nižší. Nová předloha stále předpokládá schodek 100 miliard korun. Vláda má předložit rozpočet ke schvalování Sněmovně do 23. listopadu.

SZIF by měl napřesrok hospodařit s 33,9 miliardy korun, což je o více než pět miliard nižší částka než letos. Fond zajišťuje především vyplácení agrárních dotací.

Ministři by se dnes měli mimo jiné také vrátit k projednávání Zásad státní lesnické politiky. Dokument má nahradit podobnou dlouhodobou koncepci z roku 1994 a doplnit Národní lesnický program z roku 2008.

Kabinet projedná také zprávu o aktuálním stavu problémového Centrálního registru vozidel či analýzu růstu cen pohonných hmot v Česku.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK