Finále soutěže IT-SLOT má svého vítěze

17.12.2012 | , SSŠVT
STUDENT


Finále soutěže IT-SLOT vyhrál Robin Krempaský z Gymnázia a SOŠ Orlová-Lutyně V populární vědomostní soutěži uspěl nad 30 nejlepšími z 1. kola. Celkově v letošním 3. ročníku zvítězil nad 2567 protivníky z 123základních škol po celé ČR.

Druhé kolo 3. ročníku celostátní soutěže pořádané Soukromou střední školou výpočetní techniky v Praze (SSŠVT) v informatice s názvem IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek) celkově vyhrál student Robin Krempaský z Gymnázia a SOŠ Orlová-Lutyně. Finále se odehrálo na „půdě“ Soukromé střední školy výpočetní techniky na pražském Proseku. Ve finále zvítězil mezi 30 nejlepšími aktéry, kteří postoupili z celkového rekordního počtu 2567 soutěžících ze 123 základních škol po celé ČR. Stačilo mu na to 19 bodů a čas 28 minut a 55 vteřin.

Na druhém místě skončil s osmnácti body Matěj Fričl v čase 17 minut a 57 vteřin z teplické ZŠ a RVMPP Buzulucká. Bronzovou příčku obsadil Otto Šleger rovněž s osmnácti body v čase 25 minut a 26 vteřin ze Základní školy Praha 8, Glowackého 6.

Tímto bychom chtěli všem účastníkům poděkovat za účast v soutěži IT-SLOT. Zároveň děkujeme vyučujícím, kteří se podíleli na realizaci soutěže v prvním kole na jednotlivých školách,“ říká ředitel pořádající Soukromé střední školy výpočetní techniky Martin Vodička.
Podle ředitele pořádající Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT) Martina Vodičky si vědomostní soutěž IT-SLOT kladla za cíl prohloubit atraktivní formou logické myšlení. „Pořadí výherců určilo počet správných odpovědí a při stejném počtu odpovědí rozhodl čas, za který byly otázky zodpovězeny,“ vysvětluje pravidla soutěže ředitel SSŠVT Martin Vodička.

Soutěž byla postavena na systému logických otázek pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Každému soutěžícímu bylo zvlášť vygenerováno 25 různých otázek z oblasti informatiky a logiky formou online testu. Za každou správnou odpověď získal soutěžící bod.

Jedna část soutěžních úloh byla zaměřena na oblast základních znalostí o informačních technologiích (internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování). Druhá část soutěžních úloh byla věnována logickému myšlení.

Loni se klání zúčastnilo 110 základních škol z celé České republiky a 1560 žáků absolvovalo 1. kolo. Finálového kola se zúčastnilo 27 žáků z 20 škol z celé České republiky. Ti nejvzdálenější byli až z Ostravy. Absolutním vítězem 2. ročníku soutěže se stal Jiří Zikán z pražské FZŠ (Fakultní základní škola) Mezi školami.

Výhry pro všechny

Soutěžilo se o zajímavé ceny nejen pro aktéry, ale i pro jejich školu. Partnerem IT-SLOT byla firma Dell. Mezi hlavními cenami byl například projektor Dell M110 Ultra-Mobile, monitor Dell UltraSharp U2412M (24") nebo tiskárna Dell V725w All-in-One Wireless Inkjet. Pro žáky jsou pak připravené MP4 přehrávače, Flash disky a další zajímavé ceny.

Veškeré informace o soutěži je možné najít na webu http://www.it-slot.cz/

Autor článku