UTB obdržela prestižní ocenění ECTS Label

03.01.2013 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Důležité ocenění ze strany Evropské komise získala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Na konci uplynulého roku byl UTB udělen certifikát ECTS Label.

Certifikát ECTS Label je nejprestižnějším evropským oceněním v oblasti terciárního vzdělávání. „Udělením certifikátu ECTS Label Evropská komise potvrzuje, že univerzita plně implementuje kreditový systém ve všech bakalářských a magisterských studijních programech. To podporuje mobilitu studentů mezi univerzitami v Evropě a přispívá k internacionalizaci univerzit. Jeho udělení je známkou kvality vysoké školy,“ uvedla prorektorka UTB pro pedagogickou činnost doc. Ing. Zdenka Prokopová, CSc.

V roce 2012 se o udělení certifikátu ucházelo 7 českých vysokých škol, hodnocením prošlo úspěšně 5 z nich. Celkem má nyní tento certifikát 10 českých univerzit. Jeho platnost je čtyři roky, poté je třeba o jeho udělení zažádat znovu. „Kromě certifikátu ECTS Label je UTB již několik let držitelem evropského certifikátu DS Label, který potvrzuje vydávání dodatku k diplomu v angličtině všem absolventům bakalářského a magisterského studia, což absolventům usnadňuje získávání práce po celé Evropě,“ uzavírá doc. Prokopová.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT