Vítězem soutěže Obchodník roku 2012 je dm drogerie

31.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Obchodníkem roku 2012 je síť drogerií dm drogerie markt, která tak na prvním místě vystřídala diskontní řetězec Lidl. Výsledky desátého ročníku soutěže dnes byly vyhlášeny v Praze.

 

Na základě rozsáhlého zákaznického výzkumu bylo také uděleno sedm ocenění oborových kategorií, ve kterých zvítězily Globus, Sportisimo, Alza.cz, dm drogerie markt, Datart, Neoluxor a OBI. Cenu veřejnosti, udělovanou na základě hlasování zákazníků na internetu a přes SMS, získala společnost Lidl.

Absolutní vítěz jubilejního desátého ročníku ocenění, dm drogerie markt, byl určen na základě výsledků výzkumu společnosti Incoma GfK. Na druhém místě se v kategorii 'Absolutní vítěz' prosadila také drogistická společnost - Teta/Schlecker a na třetím místě se umístil Neoluxor.

"Letošní ročník ocenění přinesl na vítězných příčkách řadu změn, což odráží dynamický vývoj maloobchodu. Obchodníci rozšiřují šíři svého sortimentu, poskytují výhodné nabídky a v boji o zákazníky přináší i nejrůznější inovace," uvedl Miroslav Lukeš, ředitel MasterCard Europe pro ČR, která je generálním partnerem soutěže.

Vedle hlavní kategorie byly na základě průzkumu vybráni i vítězové sedmi oborových kategorií. Prodejcem potravin roku 2012 byl zvolen Globus, cenu pro iternetového prodejce získala Alza.cz. Ocenění Prodejce elektrotechniky roku 2012 získala společnost Datart.

Lidé vybírali pouze jednoho obchodníka, kterému dali svůj hlas. Ten museli potvrdit odkazem v e-mailu, který jim byl následně zaslán. Hlasovat se dalo maximálně jednou. Hlasování probíhalo dva měsíce od 26. listopadu 2012 do 27. ledna 2013.

Přehled vítězů ocenění MasterCard Obchodník roku 2012 Kategorie Vítěz Absolutní vítěz MasterCard Obchodník roku 2012 dm drogerie markt MasterCard Prodejce potravin roku 2012 (hypermarkety, supermarkety, potraviny) Globus GE Money Bank Prodejce odívání roku 2012 Sportisimo MasterCard Internetový prodejce roku 2012 Alza.cz MasterCard Drogerie a parfumerie roku 2012 dm drogerie markt MasterCard Prodejce elektrotechniky roku 2012 Datart GE Money Bank Prodejce knih, CD a DVD roku 2012 Neoluxor MasterCard Prodejce pro dům a zahradu 2012 OBI MasterCardObchodník roku 2012 - GE Money Bank Cena veřejnosti Lidl

zdroj: www.obchodnik-roku.cz

Autor článku

aktualita

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK