Provozovatel Novy má licenci na nový kanál Telka, začne 22. února

05.02.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - Provozovatel televize Nova, společnost CET 21 dostala dnes od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci na nový kanál Telka. Vysílat začne v pátek 22. února ve 14:00 a zaměří se na již dříve uvedené divácky úspěšné pořady z dílny Novy. ČTK o tom v tiskové zprávě informovala mluvčí televize Marie Fianová.

Terestricky volně šířená Telka bude už sedmou stanicí skupiny Nova. Do jejího portfolia volně šířených programů patří kromě hlavního kanálu a stanic Fanda a Smíchov ještě Nova Cinema. Dále jde o placené stanice Nova Sport a česko-slovenskou verzi MTV.

Nový kanál bude podle předchozích informací zaměřen na archivní pořady z oblasti dramatické tvorby, zábavy, zpravodajství a publicistiky. Mluvčí dnes uvedla, že diváci uvidí například první díly seriálů Ulice, Pojišťovna štěstí, Policajti z předměstí a Ordinace v růžové zahradě. V programu budou i soutěže Riskuj!, Kolotoč a Rychlý prachy, Telka má reprízovat také zábavní pořady, například Zlatou mříž, Hogo-fogo, Čundrcountryshow, Zlatíčka, Horoskopičiny, Rande, Čtveráci, Politické harašení a Novoty.

"V případě že Telka svými výsledky předčí naše očekávání, jsme připraveni programové schéma do budoucna doplnit i vhodně cílenou akvizicí," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško. Většina pořadů připravených nyní pro Telku podle něj v době svého vysílání v průměru vysoce přesahovala padesátiprocentní podíl na sledovanosti. Diváci prý dávají najevo, že jim tyto pořady chybějí. "Tudíž existuje velká poptávka, což vidíme i z obliby, kterou retro pořady mají napříč současnou nabídkou televizních stanic," dodal šéf skupiny Nova.

Telka bude společně s Fandou a Smíchovem dostupná v multiplexu 4, v O2 TV, kabelové UPC, jedná i o umístění na satelitní platformě Skylink. Stejně jako ostatní stanice skupiny Nova je Telka určená pro volné šíření na satelitních platformách, v kabelové a IPTV televizi.

Nová stanice začne vysílat 22. února ve 14:00 "v závěru oslav 19. narozenin televize Nova", první položkou programu bude střihový pořad Nova sobě, který připomene všechny jubilejní pořady vysílané k výročím Novy.

Nové programy letos plánují spustit či spustily také další televize. FTV Prima od 1. února zahájila vysílání dokumentárního kanálu Prima Zoom, který nabízí pořady o přírodě či historii z produkce BBC, National Geographic a Discovery. V září má odstartovat dětský kanál České televize s pracovním názvem ČT3.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK