Kam vyrazit po zkouškách a neutratit přitom hromadu peněz

01.02.2013 | , TravelPortal.cz
STUDENT


Zimní semestr je pro mnohé vysokoškoláky úspěšně zakončen, a to znamená jediné - užít si po ostrých zkouškách zaslouženého odpočinku. Vybrali jsme několik cenově výhodných destinací, které mohou oslovit především mladé lidi, a kde se cena zájezdů pohybuje maximálně kolem tří a půl tisíc korun.

Většina studentů jezdí do zahraničí na vlastní pěst, protože chtějí ušetřit a svobodně se rozhodnout, kam se konkrétně podívají. Prostě nebýt vázaní na cestovní kancelář, která vymyslí program celého zájezdu.

V dnešní době ale máte možnost výběru. Na cenově zvýhodněných zájezdech last minute se už nemusíte striktně držet určeného plánu. Jednoduše si program přizpůsobíte svým zájmům, jenom vám odpadá starost o dopravu a ubytování, protože to zařídí právě cestovní kancelář.

Jestliže tedy studujete a chcete si užít aktivního odpočinku, nechte se inspirovat následujícími tipy. Podle nich si snadno uděláte představu o tom, jak se dá prožít aktivní „pozkoušková“ dovolená za rozumnou cenu.

Gurmánská Paříž

Pokud si chcete užít Paříž očima gurmána, stačí se zaměřit na takzvané „gurmánské“ zájezdy, kterých je opět celá řada. Soustředí se především na návštěvy kaváren, cukráren nebo jedinečných francouzských labužnických restaurací.

Řím ve třech dnech od A do Z

Nejste-li fanoušci Francie, spousta poznávacích zájezdů je zaměřena i na Itálii. Můžete si vybrat například mezi třídenním objevováním Říma, kde vás průvodce provede po nejkrásnějších památkách tohoto města, nebo se soustředit přímo na „papežský“ Vatikán a celou řadu podobných nabídek.

Výstava v Ženevě i švýcarská kultura

Vyznavači motorismu si mohou přijít na své při návštěvě výstavy, kde se seznámí se světovými novinkami výrobců automobilů. Nebo s vlastním průvodcem objevovat historické centrum Ženevy a mnoho dalších švýcarských měst či přírodních divů.

Podobných zájezdů se dá vyhledat celá řada a rozhodně nemusí jít pouze o zmiňované destinace jako Itálie, Francie či Švýcarsko. Stačí sledovat aktuální nabídku zájezdů a najít si místo, které bude vyhovovat vašim představám a finančním možnostem.

Autor článku