Univerzita Palackého přijala téměř 31 tisíc přihlášek

05.03.2013 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Univerzita Palackého registruje k 5. březnu 30 874 podaných přihlášek ke studiu v akademickém roce 2013/2014. Toto číslo ale ještě není konečné: na některé obory se uchazeči mohou pořád hlásit. Největší zájem je o studium na filozofické a pedagogické fakultě. Každá z nich registruje více než osm tisíc přihlášek.

Jsem rád, že zájem uchazečů o studium na Univerzitě Palackého je stále tak vysoký. Počet přihlášek i letos překročí třicet jedna tisíc. Ve srovnání s rokem 2012 je aktuální číslo téměř totožné. A také mě velmi těší nárůst zájmu uchazečů o studium na fakultách zdravotnických věd a tělesné kultury,“ řekl doc. Vít Zouhar, prorektor pro studijní záležitosti. Stále však nejde o konečný počet přihlášek podaných ke studiu na UP. Ještě totiž přicházejí poplatky, se kterými se podané přihlášky párují. V nabídce UP je pak ještě několik oborů, na něž se lze hlásit i po 28. únoru.

Přihlášky ještě přijímáme!

Zájemci se mohou stále hlásit na teologickou, filozofickou a pedagogickou fakultu. Termín pro podání přihlášek na většinu oborů na Cyrilometodějské teologické fakultě UP byl prodloužen, a to do 31. března. Prodloužený termín se týká také oborů, které fakulta realizuje ve spolupráci s vyšší odbornou školou. „Termín pro podání přihlášek na bakalářské obory realizované s CARITAS-VOŠs Olomouc je možné podávat až do 30. dubna 2013,“ uvedla Jana Zajacová ze studijního oddělení CMTF.

Filozofická fakulta má do 15. března stále otevřen dvouobor Obecná lingvistika a teorie komunikace v kombinaci se všemi dvouobory, které fakulta nabízí. Pedagogická fakulta nabízí možnost podat přihlášku na učitelství němčiny. „Naše fakulta u navazujícího magisterského studia Učitelství německého jazyka pro 2. stupeň ZŠ v kombinované formě prodloužila příjem přihlášek do 20. května 2013. Jedná se dvouoborové studium,“ zdůraznila vedoucí studijního oddělení PdF Libuše Lysáková.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT