Šance ke studiu na Univerzitě Hradec Králové trvá

06.03.2013 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Univerzita Hradec Králové prodloužila termín k podání přihlášky ke studiu. Přestože většina fakult univerzity dosud registrovala přibližně stejný počet zájemců o studium jako v loňském roce, byla na celé univerzitě prodloužena lhůta k přijímání přihlášek až do 15. března 2013.

Hlavním důvodem je získat kvalitní uchazeče a mít možnost vybírat perspektivní talentované posluchače z většího počtu zájemců, nikoliv pouze obsadit všechna místa, která se ke studiu nabízejí.

Fakulty a vysokoškolský ústav univerzity jsou připraveny přijmout celkem 3 102 studentů, přitom kupříkladu jen na Fakultu informatiky a managementu je již nyní hlásí 2 900 zájemců. Jednotlivé součásti univerzity si rozdělí kapacitu dle své velikosti a počtu oborů. Filozofická fakulta může přijmout 525 studentů, Fakulta informatiky a managementu 727, na Pedagogickou fakultu se bude moci zapsat 1 331 kolegyň a kolegů, na Přírodovědeckou fakultu pak 348 a na Ústav sociální práce 171 posluchačů.

Podrobnosti k přijímacímu řízení mohou podat jednotlivá studijní oddělení fakult a ústavu. Úplný informační servis zájemci naleznou na webových stránkách www.uhk.cz .

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT