Stále je možné se hlásit ke studiu na vysoké škole

13.03.2013 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Zájemci o technologické, ekonomické, informatické nebo humanitní obory mají poslední možnost podat si přihlášku ke studiu na vysoké škole. Na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně je možné se hlásit do atraktivních oborů ještě v březnu.

Fakulta technologická přijímá přihlášky k bakalářskému studiu do 15. března. „Uchazeči se mohou hlásit do třech studijních programů – Chemie a technologie materiálů, Chemie a technologie potravin a Procesní inženýrství. V rámci těchto programů nabízíme řadu oborů a specializací, například polymerní materiály a technologie, a to včetně specializace na medicínské a farmaceutické materiály, dále nanomateriály a biomateriály, které mají velkou perspektivu, komunikace v mezinárodní technické praxi a další,“ uvádí prorektorka pro pedagogickou činnost doc. Zdenka Prokopová.

Do 15. března je možné podávat přihlášky k bakalářskému studiu také na Fakultě managementu a ekonomiky. „Hlásit se je možné do studijních oborů management a ekonomika se specializací na podniky nebo na veřejnou správu a regionální rozvoj, a dále do oborů účetnictví a daně a řízení výroby a kvality,“ řekla doc. Prokopová. Další dva obory – marketing a finanční řízení podniku – uskutečňuje fakulta ve spolupráci s Vyšší odbornou školou ekonomickou ve Zlíně.

Fakulta aplikované informatiky přijímá do 15. března přihlášky do oborů informační a řídicí technologie, informační technologie v administrativě a bezpečnostní technologie, systémy a management.

Hlásit se lze také na Fakultu humanitních studií. „Do 31. března přijímáme přihlášky do oborů anglický nebo německý jazyk pro manažerskou praxi, sociální pedagogika, učitelství pro mateřské školy, všeobecná sestra, porodní asistentka, zdravotně sociální pracovník a andragogika se zaměřením na neziskovou sféru. Do konce srpna je pak možné se hlásit ke studiu oboru učitelství odborných předmětů pro střední školy v kombinované formě. Tento obor je ale určen pouze pro uchazeče s již ukončeným magisterským vzděláním v technických, ekonomických, informatických a dalších příbuzných oborech,“ uzavírá doc. Prokopová.

Fakulta logistiky a krizového řízení přijímá do konce března přihlášky ke studiu oborů ovládání rizik, ochrana obyvatelstva a řízení environmentálních rizik.

V současné době je na šesti fakultách UTB akreditováno v bakalářském, navazujícím magisterském a doktorském studiu celkem 167 oborů v 100 studijních programech (v součtu prezenční i kombinované formy).

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT