UHK pořádá pro studenty IT veletrh pracovních příležitostí

26.03.2013 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Ve středu 27. března 2013 se bude konat v prostorách Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK) tradiční společná akce fakulty a klastru firem podnikajících v oblasti infomačních technologií, a to veletrh pracovních příležitostí pro studenty s názvem HIT kariéra.

Jednotliví účastníci, členské společnosti Hradeckého IT klastru i další firmy, budou mít možnost oslovit studenty formou odborné přednášky, prezentačního stánku nebo informačního posteru. Kromě návštěvy poutavých prezentací budou mít studenti příležitost pohovořit se zástupci jednotlivých společností o tématech svých vysokoškolských závěrečných prací či praktických projektů, jejichž zpracování si tyto firmy zadaly a které vycházejí ryze z potřeb praxe.

V rámci veletrhu zazní deset podnětných přednášek, například „Vývoj software a klientských aplikací, Java, Websphere“ od zástupce společnosti IBM nebo „Jak se připravit na pohovor“ od specialisty firmy Deloitte Advisory.

HIT kariéra bude v 16 hodin slavnostně zakončena losováním studentských dotazníků hodnotících akci o ceny, mezi nimiž bude kupříkladu elektronická čtečka knih.

Co nového nabídne letošní ročník HIT kariéry, sdělila za realizační tým předsedkyně Hradeckého IT klastru a proděkanka FIM UHK doc. Petra Poulová: „Letošního 5. ročníku veletrhu pracovních příležitostí se mimo členských společností klastru zúčastní další firmy, například Generali Development, IBM Global Services Delivery Center Czech Republic nebo Česká spořitelna. Pro studenty bude HIT kariéra možností k získání velmi zajímavých kontaktů.

Veletrh se koná 27. března 2013 od 10 do 15 hodin v hlavní budově FIM (Hradecká 1249, Hradec Králové).

Autor článku