Začal 6. ročník soutěže Vodafone Nápad roku

05.04.2013 | , VŠE
STUDENT


Zájemci o podnikání se opět utkají o milionové investice. Fakulta podnikohospodářská při Vysoké škole ekonomické v Praze vyhlásila šestý ročník soutěže Vodafone Nápad roku.

Soutěž je určena pro všechny, kdo mají na papíře nebo ve fázi rozjezdu zajímavý podnikatelský nápad a chtějí pomoci s jeho uvedením do praxe. I letos se bude soutěžit ve třech kategoriích, z nichž dvě jsou určeny studentům. Přihlásit se do soutěže je možné na webu www.napadroku.cz.

Z našeho aktuálního průzkumu vyplynulo, že po studiích by chtělo podnikat téměř 40 procent studentů. V praxi však svůj podnikatelský sen nakonec uskuteční jen zlomek z nich. Nejčastěji se do podnikání nepustí kvůli obavám z neúspěchu a ztráty vlastních či rodinných financí. Většině však chybí také zkušenosti. Proto každý rok pořádáme soutěž Vodafone Nápad roku, která umožňuje studentům, ale i lidem z řad široké veřejnosti, přivést své podnikatelské nápady k životu,“ říká Martin Kešner, zakladatel soutěže Vodafone Nápad roku.

Vodafone i letos navazuje na dlouhodobou podporu odvážných mladých lidí a jejich projektů. Jsme rádi, že budeme mít opět možnost vybrat zajímavý a inovativní podnikatelský projekt, jako byl loňský vítězný program Rozečti.se Michala Zwingera,“ říká Markéta Moreno, ředitelka pro značku a komunikaci ve společnosti Vodafone, která je titulárním partnerem soutěže.

V letošním ročníku označeném Vodafone Nápad roku 2013 se mohou soutěžící přihlásit do tří kategorií. Vedle hlavní kategorie Vodafone Nápad roku 2013, která je určena všem projektům i soutěžícím bez omezení, jde ještě o kategorii Ekonom Student podnikatel pro studentský podnikatelský záměr s největším potenciálem, a o kategorii HTC Startup roku pro nejlepší již realizovaný studentský projekt.

Přihlášené projekty bude posuzovat porota složená ze zkušených investorů, podnikatelů, manažerů, i zástupců médií. O úspěšnosti projektu v soutěži rozhodne především jeho proveditelnost v praxi, potenciál dalšího růstu, kvalita zpracování a originalita. V rámci finálového kola bude navíc hodnocena i osobní charakteristika osoby, která bude záměr realizovat. Šanci uspět tak bude mít každý bez ohledu na dosavadní zkušenosti s podnikáním.

Například v loňském ročníku soutěže vyhrál Michal Zwinger s online aplikací pro výuku rychlého čtení Rozečti.se. Druhý se umístil Tomáš Berger se systémem Leady.cz pro identifikaci firemních návštěvníků webů a na třetím místě skončil David Spáčil s projektem Videoflot, který sbližuje nezávislé video tvůrce se zákazníky i herci.

Do soutěže Vodafone Nápad roku 2013 se mohou se svými projekty hlásit jak jednotlivci, tak i týmy, a to až do 10. května 2013. Součástí přihlášky podané přes stránky www.napadroku.cz musí být podnikatelský záměr, nápad na rozšíření firmy či projekt pro investory, který dosud nebyl realizován nebo je ve stádiu přípravy realizace po dobu kratší než dva roky. Detailní pravidla naleznou soutěžící na webu. Vyhlášení výsledků šestého ročníku soutěže proběhne 5. června 2013.

Vítězové tří hlavních kategorií a deset nejlepších se mohou těšit na finanční a věcné odměny v celkovém objemu téměř milion korun. Vedle finančních i věcných odměn pro nejlepší projekty však soutěž nabízí každému soutěžícímu také možnost získat na rozjezd svého projektu investici až pět milionů korun a rovněž mentoring a rady od zkušených podnikatelů a investorů.


Titulárním partnerem letošního ročníku soutěže je společnost Vodafone. Hlavním partnerem je společnost HTC. Dalšími partnery jsou společnosti Profinit, Google, H1.cz a Grada. Podporovateli soutěže jsou Webinář, Node5, Jihomoravské inovační centrum (JIC) a HUB Praha.

Více informací o soutěži naleznete na stránkách www.napadroku.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT