Studenti, chcete být úspěšní? Pracujte na sobě

01.04.2013 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Každý z nás má své sny. Ne každý však dělá vše proto, aby si je splnil. Snění je důležité avšak občas udělá člověku dobře pokud si nějaký ten malý sen splní.

Mládež těch snů má asi více než my dospělí. Je to přirozené, žáci sní, často i na hodinách, když budou konečně dospělí a nebudou muset chodit do školy. Vidina práce se zdá lepší. Pokud však okusí pracovní povinnosti, byť jen během brigády, mnohý svůj pohled na školu přehodnotí. Samotná vysoká škola, nebo inženýrský titul však nikomu ještě nezaručí i uplatnění v praxi. Pokud se porozhlédnete kolem sebe, zjistíte, že krize se nevyhýbá ani absolventům, právě naopak. Mají problém vůbec se zaměstnat a ne ještě myslet na kariéru ve svém oboru. Situace je bohužel taková, a je třeba se s ní smířit. To však neznamená, že zavěsíte vzdělání na hřebík, právě naopak. Musíte být ještě aktivnější než vaši spolužáci. Dnes se cení zejména praxe a pracovní návyky, ty se dají získat i během studia. Najděte si proto brigádu, nebo práci na částečný úvazek. Bude to sice náročné ale později to ocení zejména personalisté firem, ve kterých byste chtěli pracovat. S dobrou prací si budete moci dovolit vysněné hodinky Suunto a osamostatnit se i s pomocí půjčky a bydlet konečně ve vlastním. Ta je nejvhodnější volbou zejména pro zajištění střechy nad hlavou, protože i při dobře placené práci by Vám našetřeno potřebné částky dělalo značný problém a trvalo zbytečně dlouho.

Vzdělání je však stále velmi důležité. Maturita už dávno nestačí a titul Ing. či Mgr. je zcela běžný. Proto se pusťte do psaní závěrečné diplomové práce co nejdříve, aby vás nezaskočil termín odevzdání. Nastartujte nejen svůj počítač ale i tiskárnu. Pokud vás tlačí čas, nezapomeňte ani na náhradní tonery. Ne všude se dají vhodné koupit i v neděli večer. Pokud píšete převážně po večerech či dokonce v noci chraňte si zrak a používejte kvalitní osvětlení.

Autor článku

Komerční sdělení