Bulharský regulační úřad začal projednávat licenci ČEZ

16.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Sofia 16. dubna (ČTK) - Bulharský regulační úřad dnes začal veřejně projednávat možnost odejmutí licence české energetické společnosti ČEZ k distribuci elektřiny v zemi. Manažer ČEZ pro Bulharsko Petr Dokládal podle listu Novinite v úvodu jednání prohlásil, že se tak děje na základě čistě formálních pochybení. Zároveň vyjádřil naději, že řízení bude zastaveno.

Firma se v Bulharsku potýká s problémy na několika frontách, mimo jiné je podezřelá z pokusu obejít zákon o veřejných zakázkách. ČEZ jakékoli obvinění z protiprávní činnosti odmítá.

Potíže bulharské odbočky české společnosti začaly po masových protestech Bulharů proti vysokým účtům za elektřinu, které 19. února spustily proces možného odebrání licence a den poté vyústily v pád pravicové vlády Bojka Borisova.

"ČEZ nemá co skrývat a chceme pokračovat v práci v Bulharsku tím, že budeme zajišťovat kvalitní dodávky elektrické energie domácnostem a firmám v západní části země," citovaly Novinite Dokládala.

"Nedostatky, za které státní regulátor kritizuje ČEZ, jsou čistě formální a já doufám, že poté, co předložím potřebné údaje, bude procedura odejmutí licence společnosti ČEZ zastavena," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK