Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy je už za dveřmi

19.04.2013 | , Univerzita Karlova
STUDENT


I letos se postaví závodníci v barvách Univerzity Karlovy na start Univerzitního maratónu. Třetí ročník běžeckého závodu o pohár rektora UK se bude konat v neděli 12. května 2013 na Staroměstském náměstí v rámci velkého maratónského víkendu v Praze. Výstřel ze startovací pistole se ozve přesně v 9 hodin.

Přihlásit se mohli všichni studenti českých i zahraničních vysokých škol ve věku 18 až 26 let, kteří sestavili tým 4 lidí. Závodit mohou týmy studentů, studentek, ale i smíšená družstva. Univerzitu Karlovu letos zastoupí dva štafetové týmy – Lus quatrus feminus z Právnické fakulty UK a Ghost Cats z Přírodovědecké fakulty UK. Startovní kapacita je již naplněna.

Závodníci poběží trasu dlouhou 3 × 10 km + 1 × 12,195 km. Na účastníky čeká kromě pocitu radosti a úspěchu i pozvánka na slavnostní galavečer. Ten se uskuteční 30. května 2013 a vítězná štafeta na něm převezme pohár z rukou rektora Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc.

Běh o pohár rektora UK se poprvé konal 8. května 2011. Štafetový závod vysokoškolských studentů tehdy vyhrála štafeta studentů z Maďarska. V loňském roce si pak pohár odvezl tým studentů z Masarykovy univerzity v Brně.

Informace též zde:
http://cuni.cz/UK-5071.html

Autor článku