Studenti pořádají vlastní Majáles bez komerčního pozadí

30.04.2013 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Studenti pražských vysokých škol se rozhodli uspořádat vlastní Majáles, který proběhne v tradiční den majálesů 1. května. „Nesouhlasíme s pojetím Majálesu jako komerčního hudebního festivalu pořádaného soukromou firmou a chceme vrátit tuto akci studentům“, osvětluje Karolína Chloubová, hlavní koordinátorka studentského Majálesu, důvody pro uspořádání akce.

Majáles začne v dopoledních hodinách na Kampě, odkud vyjde alegorický průvod studentů směrem do historického Karolina. V průvodu nebudou chybět kandidáti na krále, nebo královnu Majálesu, alegorické vozy, masky. „Je to příležitost, jak ukázat co jsou dnes studenti a co si myslí o situaci na vysokých školách a ve společnosti. Recese, vtip a nadsázka by měly být jeho hlavními motivy“, říká k průvodu Karolína Chloubová.

Smyslem Majálesu je představit studentskou kulturu. To však nejsou pouze kapely, ale i divadla, filmy nebo mladí básnicí a spisovatelé“, dodává Sára Vidímová, koordinátorka programu.

I když bude program pokračovat až do pozdních nočních hodin, pomyslným vrcholem bude večerní volba krále, nebo královny Majálesu, na rozdíl od dříve známé volby krále a Miss. „Soutěž krásy na akademickou půdu jednoduše nepatří“, vysvětluje rozhodnutí studentů Sára Vidímová.

Vstup na celý studentský Majáles je zcela zdarma.

Autor článku