Královéhradecké vysoké školy podporují studentský festival SheepFest

06.05.2013 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Připravovaný festival SheepFest, pořádaný 11. května 2013, bude opravdovou studentskou oslavou. Projekt pořádaný Křesťanským akademickým klubem Salaš přinese mnoho kulturních zážitků. Celá akce se uskuteční v Hale TJ Slavia v Hradci Králové. Základním pilířem jejího programu budou koncerty hudebních skupin Traband, Jaksi Taksi, Poletíme?, Medvěd 009 a Žádnej stres.

Tento ročník festivalu nabídne i unikátní zahájení série koncertů – vystoupení přislíbila „double-harmonika-punk kapela“ Dukla Vozovna z Pardubic.

Tématem letošního ročníku festivalu jsou předsudky, kterým je věnován další doprovodný program. Například na místě zvaném „Demolition Stage aneb bouráme předsudky“ proběhnou besedy s odborníky. Témata setkání se zaměří na předsudky o domnělé nebezpečnosti narkomanů, o kvalitě života postižených, sexualitě v křesťanství a uzavřenosti komunit věřících. Dále budou moci návštěvníci zhlédnout vernisáže mladých umělců, kteří téma uchopili různými způsoby: pomocí básní, fotografií, kreseb atd. Velkým lákadlem doprovodného programu bude jistě tzv. „plackovač“, tedy speciální stroj na výrobu oblíbených ozdobných odznáčků. Kdokoliv se bude moci vyfotit se svou oblíbenou kapelou nebo si donést svůj obrázek a nechat si vyrobit vlastní placku.

Součástí SheepFestu je i sportovní turnaj Salaš Cup. Od ranních hodin proběhnou v Hale TJ Slavia zápasy ve volejbale, florbale a ping-pongu. Turnaj je pořádaný již od roku 2003 a je hojně navštěvován účastníky z akademických klubů z celé republiky.

Více informací najdete na webu festivalu: www.sheepfest.cz nebo sledujte novinky na Facebooku: www.facebook.com/sheepfest.

Akci finančně podpořilo hned několik královéhradeckých fakult: pedagogická, přírodovědecká a filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové a Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy. Dalšími sponzory akce jsou město Hradec Králové, Biskupství královéhradecké, Katedra kulturních a náboženských studií Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, Vysokoškolské katolické hnutí, MKD, KDU-ČSL a Petráčkovy hořické trubičky. Mediálními partnery jsou: Signaly.cz, VaZu, AWrádio a TV Noe.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT