Co týden dal? Kdo nekouří a není tlustý, zaplatí za životní pojistku méně

31.05.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Allianz pojišťovna v Česku jako první v životním pojištění rozlišuje klienty podle toho, zda se starají o své zdraví. Kdo nekouří a má svá kila pod kontrolou, zaplatí méně. Více v našem článku.

Posledních 7 dní ve světě

Španělská ekonomika v prvním čtvrtletí zůstala v recesi. Hrubý domácí produkt Španělska se proti předchozím třem měsícům snížil o 0,5 procenta. Tempo poklesu tak zpomalilo z 0,8 procenta v závěru loňského roku. Španělsko se nyní nachází ve druhé hospodářské recesi za poslední tři roky.
Více informací

Americká burzovní společnost Nasdaq OMX zaplatí rekordní pokutu deset milionů dolarů (zhruba 200 milionů Kč). Je to za problémy, které loni vznikly během primární emise akcií společnosti Facebook. Udělený trest je zatím největší pokutou, jakou burzovní komise v USA udělila nějakému provozovateli akciové burzy.
Více informací

Ačkoliv obavy, že krizí zmítané Řecko bude muset opustit eurozónu, již ustoupily do pozadí, řecká ekonomika letos zůstane již šestým rokem v recesi. Předpověděla to tamní centrální banka. Dodala přitom, že míra nezaměstnanosti bude zatím ještě pokračovat v růstu.
Více informací

Čínská potravinářská společnost Shuanghui International Holdings se dohodla na koupi americké firmy Smithfield Foods, která je největším producentem vepřového masa na světě. Za převzetí podniku zaplatí zhruba 4,7 miliardy dolarů (94 miliard Kč).
Více informací

Měnový výbor maďarské centrální banky snížil základní úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu na nové rekordní minimum 4,5 procenta. Analytici další snížení nákladů na úvěry čekali, protože inflace klesla na nejnižší hodnotu za 38 měsíců a růst zůstává slabý, přestože začíná vykazovat známky oživování.
Více informací

O více než 100 miliard eur (2,6 bilionu Kč) ročně přicházejí střadatelé po celém světě kvůli nižším bankovním úrokům, než je inflace. Je to daň za současnou krizi a za snahy o záchranu zadlužených států, které z toho naopak profitují.
Více informací

Čistý zisk rakouského finančního ústavu Raiffeisen Bank International se v prvním čtvrtletí propadl o více než 70 procent na 157 milionů eur (čtyři miliardy Kč) z 541 milionů eur před rokem. Tehdy byly výsledky podpořeny rozsáhlými jednorázovými příjmy, například z prodeje cenných papírů.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí v dubnu opět meziměsíčně vzrostly, a to o 1,9 miliardy korun na 1,166 bilionu korun. Meziročně byly dluhy domácností vyšší o 41,5 miliardy korun.
Více informací

Lidé si v rámci jarní emise objednali a zaplatili spořicí státní dluhopisy za 17,5 miliardy korun. Celkové objednávky činily 19,9 miliardy korun, lidé tedy nakonec neuhradili dluhopisy za více než dvě miliardy korun. MF plánovalo prodat v rámci emise dluhopisy za zhruba 20 miliard korun, a proto termín objednávek také zkrátilo.
Více informací

Kooperativa pojišťovna ze skupiny Vienna Insurance Group, chce získat většinu ve společnosti GLOBAL ASSISTANCE, a.s., která se zabývá asistenčními službami pro motoristy. Případ projednává Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Více informací

Vláda schválila přísnější podmínky pro družstevní záložny. Návrh novely zákona o spořitelních a úvěrních družstvech počítá se omezením bilanční sumy kampeliček na pět miliard korun, následně by se mohly stát bankami, nebo pokračovat v činnosti bez možnosti dalšího růstu. Dalším z návrhů novely je zvýšení příspěvku záložen do Fondu pojištění vkladů na dvojnásobek. Návrh musí ještě schválit Parlament a podepsat prezident.
Více informací

Minimální základ zdravotního pojistného zřejmě od roku 2015 stoupne, a to na 1664 korun měsíčně ze současných 1080 korun. Týká se to zejména nezaměstnaných bez nároku na podporu a lidí bez zdanitelných příjmů, tedy ekonomicky neaktivních. Vyplývá to z návrhu zákona o veřejných pojistných a správě daně z příjmů fyzických osob.
Více informací

Allianz pojišťovna v Česku jako první v životním pojištění rozlišuje klienty podle toho, zda se starají o své zdraví. Kdo nekouří a má svá kila pod kontrolou, zaplatí méně. Další velké pojišťovny podobný krok zatím nepřipravují, ale do budoucna jej nevylučují. V zahraničí je takovéto rozlišování klientů běžné.
Více informací

Penzijní fondy připsaly svým klientům za rok 2012 zhodnocení okolo dvou procent. Žádný z nich nepřekonal inflaci, která loni dosáhla 3,3 procenta. Hlavním důvodem nízkých výnosů jsou konzervativní investice, které příliš nevynášejí, ale zaručují, aby se fondy nedostaly do minusu.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU