Bloomberg: Vodafone se zajímal o převzetí Kabel Deutschland

12.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 12. června (ČTK) - Britský mobilní operátor Vodafone Group v minulých dnech předložil německé společnosti Kabel Deutschland neformální nabídku na převzetí. S odvoláním na informované zdroje to na svém webu uvedla agentura Bloomberg. Jednání mezi oběma společnostmi ale nezačala. Kabel Deutschland, který je v Německu největším provozovatelem kabelové televize, internetu a telekomunikačních služeb, prý navrhovanou cenu považoval za příliš nízkou.

Rozhovory by ale podle zdrojů agentury Bloomberg mohly začít, jakmile Vodafone přijde s vyšší nabídkou. Zdroje agentury Reuters již v zimě uvedly, že Vodafone přemýšlel o nabídce na akvizici a za Kabel Deutschland byl ochoten nabídnout asi deset miliard eur (přes 256 miliard Kč).

Kabel Deutschland má v současné době tržní hodnotu zhruba 6,6 miliardy eur (asi 169 miliard Kč). Vodafone, který je druhým největším mobilním operátorem na světě, by prostřednictvím akvizice Kabel Deutschland mohl rozšířit nabídku služeb.

Podle analytika Chetana Sharmy jsou provozovatelé bezdrátových sítí v Evropě pod značným konkurenčním tlakem a musejí nabízet kombinaci čtyř základních typů služeb. Mezi ně patří pevné i mobilní telefonní sítě, kabelová televize a širokopásmový internet.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK