ČVUT v Praze stále ještě přijímá ke studiu

26.06.2013 | , ČVUT
STUDENT


Na Českém vysokém učení technickém v Praze stále ještě trvá možnost podat si přihlášku ke studiu bakalářských programů. Přihlášky přijímají fakulty stavební, biomedicínského inženýrství, jaderná a fyzikálně inženýrská a dopravní.

Ze statistiky podaných přihlášek do bakalářského studia pro akademický rok 2013/14 vyplývá, že se ke studiu na ČVUT přihlásilo zatím 11 244 uchazečů. V červnu 2012 to bylo 11 301 studentů, což vykazuje vyrovnaný stav. Největší zájem mají studenti o fakulty stavební, informačních technologií a elektrotechnickou.

Největší fakulta ČVUT, Fakulta stavební, nabízí zájemcům o bakalářské studium nový studijní program Stavitelství, obor Realizace pozemních a inženýrských staveb. Výuka je zaměřena na principy realizace pozemních, dopravních a vodohospodářských staveb. Jedná se o profesně orientovaný bakalářský studijní program. V praxi se mohou absolventi uplatnit zejména v oblasti přípravy, realizace, údržby a provozování pozemních, dopravních a vodohospodářských staveb. Získané vědomosti mohou také dobře uplatnit v praxi v oblasti výroby stavebních hmot, ochrany a tvorby životního prostředí, ve státní správě, v institucích zabývajících se organizací dopravy a v obchodní sféře. Přihlášky do tohoto studijního programu lze podávat do 15. července 2013.

Další nový bakalářský studijní obor Biomedicínská informatika v rámci studijního tříletého programu Biomedicínská a klinická technika nabízí Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT. Ke studiu lze nastoupit v kombinované formě, kdy výuka probíhá každých 14 dní vždy v pátek a v sobotu. Během studia si studenti osvojí znalosti moderních informačních technologií ve zdravotnictví, které pak mohou uplatnit jak ve státních či nestátních zdravotnických zařízeních a neziskových organizacích, tak i ve firmách zabývajících se tvorbou programového vybavení.

Přihlášky je možné podávat až do 21. srpna 2013.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT vyhlašuje náhradní a mimořádný termín druhého kola přijímacího řízení. Přijímací zkouška do bakalářského studijního programu Aplikace přírodních věd se nekoná. Podmínkou přijetí ke studiu je dosažení úplného středního nebo úplného středního odborného vzdělání, znalost českého nebo slovenského jazyka prokázaná maturitní zkouškou, případně certifikovanou zkouškou z češtiny pro cizince úrovně alespoň B2. Uchazeč může být přijat do bakalářského studijního programu na této fakultě nejvýše dvakrát. Přihlášky mohou zájemci o studium podávat do 15. srpna 2013.

Fakulta dopravní ČVUT vyhlašuje mimořádný termín přijímacího řízení pro bakalářský studijní program Technika a technologie v dopravě a spojích v Děčíně. Forma studia je prezenční a prezenční a kombinovaná. Přihlášky mohou uchazeči podávat do 19. srpna 2013.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT