ČVUT v Praze získalo přes 17 milionů korun z operačního programu Praha Adaptabilita

09.08.2013 | , ČVUT
STUDENT


V rámci 6. výzvy evropského operačního programu Praha Adaptabilita (OPPA) získalo České vysoké učení technické v Praze částku celkem 17 656 385 Kč. Financováno tak bude devět projektů, které se zaměřují na modernizaci počátečního vzdělávání a na podporu rozvoje ekonomiky znalostí.

Realizace projektů přinese inovaci vybraných studijních programů a bude probíhat téměř na všech fakultách ČVUT. Projekty budou přínosem jak pro fakultu, tak pro studenty a akademické pracovníky. Přinesou modernizaci výuky a zapojení odborníků z praxe do výuky, což přispěje ke zvýšení konkurenceschopnosti absolventů ČVUT.

Podpořeny byly projekty na podporu studijních programů Fakulty stavební ČVUT a na podporu bakalářských studijních programů na nejmladší fakultě ČVUT Fakultě informačních technologií. Finanční prostředky byly přiděleny také na mezinárodní spolupráci Fakulty elektrotechnické ČVUT. Trénink v jaderných oborech bude podpořen na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT, profesní vzdělávání zaměstnanců ohrožených na trhu práce pak na Fakultě elektrotechnické ČVUT.

ČVUT v Praze je i v tomto roce velmi úspěšné v čerpání finančních prostředků z OP Praha Adaptabilita. V období 2009 až 2013 pak ČVUT v Praze získalo na financování projektů z OP Praha Adaptabilita celkem 100 milionu Kč a patří tak mezi nejúspěšnější žadatele v rámci tohoto programu.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT