Japonské aerolinky objevily další problémy u letounů Dreamliner

14.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 14. srpna (ČTK) - Japonské aerolinky All Nippon Airways (ANA) objevily další problémy u nových letounů Boeing 787 Dreamliner. Problémy se týkají elektrického systému, s dřívějšími potížemi s bateriemi nesouvisí. Uvedla to dnes agentura Reuters.

Společnost ANA při předletové údržbě jednoho z letounů Dreamliner na tokijském letišti zjistila problém v elektroinstalaci systému pro hašení požáru motorů. Elektroinstalace byla podle firmy vyměněna a letadlo se zpožděním odletělo.

Společnost při následných kontrolách ostatních letounů Dreamliner objevila další dva podobné problémy. ANA vlastní 20 letounů Dreamliner a je největším provozovatelem těchto strojů na světě.

Inspekci svých letounů Dreamliner po zprávách o problémech zahájil i domácí konkurent Japan Airlines. Jeden z jeho strojů kvůli této kontrole nedokončil let do Helsinek a vrátil se do Tokia.

Dreamliner je považován za nejmodernější dopravní letadlo. Od uvedení do provozu ho však provázejí značné problémy. V polovině ledna bylo všech zhruba 50 letounů Dreamliner po celém světě na několik měsíců odstaveno z provozu kvůli přehřívání baterií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK