Akcie Facebooku poprvé uzavřely nad hranicí 40 dolarů

23.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. srpna (ČTK) - Cena akcií největší světové internetové sociální sítě Facebook dnes poprvé uzavřela nad hranicí 40 dolarů. Od 24. července, kdy firma zveřejnila překvapivě příznivé čtvrtletní výsledky, tak stoupla již o 53 procent. Informovala o tom agentura AP.

Akcie Facebooku vstoupily na burzu 18. května 2012 s cenou 38 dolarů za kus. Loni v září se jejich cena kvůli obavám o vyhlídky podniku propadla až na 17,55 dolaru. Dnes si akcie připsaly více než pět procent a uzavřely na 40,55 dolaru.

Facebook se v poslední době snaží podpořit své příjmy z reklamy na mobilních zařízeních, jakou jsou chytré telefony a počítačové tablety. V letošním druhém čtvrtletí firma vydělala 333 milionů dolarů (6,4 miliardy Kč) po ztrátě 157 milionů dolarů ve stejném loňském období.

Facebook v uplynulých měsících představil řadu nových produktů a změn. Firma například podstatně změnila svůj novinkový kanál News Feed, který uživatelům poskytuje přísun novinek od "přátel" nebo ze zvolených webových stránek. Jeden z nejviditelnějších prvků Facebooku má být díky změnám vizuálně bohatší a více zaměřený na mobilní přístroje.

Společnost rovněž představila soubor aplikací s názvem Home pro chytré mobilní telefony založené na nejpoužívanějším operačním systému Android. Nový software má hlouběji propojit nejpopulárnější sociální síť světa s mobilním telefonováním.

pmh

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK