Společnost Smiths Medical chce v Hranicích zdvojnásobit investici

19.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hranice (Přerovsko) 19. září (ČTK) - Mezinárodní výrobce zdravotnických prostředků Smiths Medical plánuje, že v Hranicích na Přerovsku zdvojnásobí investici na 300 milionů korun a zaměstná až 600 pracovníků. První část nového výrobního a kompletovací centra pro Evropu koncern Smiths Medical zprovoznil dnes a do konce příštího roku by tu mělo pracovat 250 až 300 lidí. ČTK to dnes řekl viceprezident Smiths Medical Mark Kelleher.

"V Hranicích investujeme pět milionů liber (152 milionů korun), nicméně to je první fáze zhruba pro první dva roky. Naším plánem je v dlouhodobém časovém úseku (v Hranicích) investovat více. Výhledově chceme zdvojnásobit investici a přibrat dalších 250 až 300 lidí," uvedl Kelleher.

Společnost Smiths Medical vyrábí zdravotnické prostředky pro nemocnice, domácí péči a speciální zdravotní péči. Koncern Smiths Medical si v hranickém podnikatelském areálu CTPark pronajal zhruba 8000 metrů čtverečních na deset let. Společnost CTP do jejich přípravy investovala 12 milionů eur (309 milionů korun). Investice CTP do celého areálu v Hranicích tak činí 60 milionů eur (1,546 miliardy korun).

Výrobky firmy Smiths Medical se v nemocnicích používají pro zajištění neodkladné a intenzivní péče, při chirurgických zákrocích, pooperační péči a také při rekonvalescenci pacientů v domácím prostředí. Společnost Smiths Medical zaměstnává na celém světě 7500 lidí a výrobu soustředí především do USA, Británie, Mexika a Itálie.

V hranickém výrobním závodu s původním názvem LG.Philips Displays se dříve vyráběly vakuové obrazovky pro klasické televizory. Po krachu mateřské nizozemské firmy se podnik v roce 2006 dostal do vážných finančních potíží a ukončil výrobu. V CTParku Hranice nyní působí například společnosti Etimex, Henniges Automotive, Medi-Globe, DAS či Rolled Alloys.

Developer komerčních nemovitostí CTP provozuje síť 36 CTParků, které jsou kromě Česka i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celkem CTP provozuje 1,9 milionu metrů čtverečních ploch. Mezi další aktivity patří například Spielberk Office Centre s kancelářskými prostorami poblíž středu Brna. Nově společnost dostavěla administrativní projekt IQ Ostrava. Celková hodnota portfolia CTP činila na konci loňského roku 1,9 miliardy eur, což je přes 49 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK