Novým šéfem pivovarů Heineken ČR bude od ledna Odin Goedhart

07.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. října (ČTK) - Novým generálním ředitelem pivovarské skupiny Heineken Česká republika bude od ledna 2014 Odin Goedhart (44) z Nizozemska. Vystřídá svou krajanku Door Plantengaovou, jež dočasně vedla společnost od letošního dubna. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Goedhart pracuje ve skupině Heineken již 17 let, naposledy zastával pozici regionálního ředitele pro Velkou Británii a Irsko. Je držitelem inženýrského a magisterského titulu z Delf University of Technology a titulu MBA z Rotterdam School of Management.

Plantengaová letos na jaře vystřídala v čele české pobočky Heineknu po více než dvou letech Etienna Strijpa, který odešel řídit ruskou pobočku společnosti. Souběžně s českou pobočkou šéfovala Plantengaová i slovenskou část skupiny, v jejímž čele zůstane i po 1.lednu 2014.

Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva. V ČR má rozsáhlé portfolio značek, které obsahuje mimo jiné Krušovice, Zlatopramen, Starobrno, Březňák, nealkoholické Fríí a další. V současné době je Heineken ČR třetím nejsilnějším hráčem na domácím trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK