Studenti se mohou ucházet o milionová stipendia na střední školy v USA a Velké Británii

15.10.2013 | , Nadace Open Society Fund Praha
STUDENT


Nadace Open Society Fund Praha a skupina Pioneer Investments dnes zahájily další ročník stipendijního programu, v němž desítka českých studentů a studentek získá roční stipendia na soukromé střední školy ve Velké Británii a USA. Při výběru studentů rozhoduje především nadání a motivace, hlásit se mohou do 29. listopadu 2013. Rok v zahraničí již díky programu strávilo více než 250 mladých lidí.

Do výběrového řízení se mohou hlásit studenti 1. a 2. ročníků středních škol z celé republiky. Do 29. listopadu musejí zaslat přihlášku, poté je čeká písemný test angličtiny. Ti, kteří ho úspěšně absolvují, budou pozváni na pohovor vedený zástupci zahraničních škol. „Při výběrovém řízení je nejdůležitější nadání a osobní motivace, které se projeví právě při pohovoru,“ řekla manažerka Nadace Open Society Fund Praha Zdenka Almerová.

Nadace Open Society Fund Praha uděluje stipendia středoškolákům ve spolupráci s britskou asociací The Headmasters' and Headmistresses' Conference a sítí American Secondary Schools for International Students and Teachers, jež sdružují na 400 prestižních škol ve Velké Británii a USA. Stipendium pokrývá náklady na školné, ubytování a stravování a dosahuje částky okolo milionu korun na osobu.

Na úhradě dalších nákladů, jako je kapesné, pojištění či účast na orientačním setkání, se podílí rodiče studenta. V případě, že to rodinná situace neumožňuje, mohou studenti navíc získat Divokou kartu Pioneer Investments – příspěvek na náklady, jež jsou nad rámec stipendia. Skupina Pioneer Investments přispívá na stipendia od roku 2005 a podpořila již 15 studentů celkovou částkou 550 000 Kč.

Podporu vzdělání považujeme za naši prioritu, chceme otevřít nové možnosti pro nadané studenty a sledovat jejich další úspěšný vývoj. Věříme, že životní zkušenosti, které si studenti přivezou zpět, budou obohacující nejen pro ně, ale pro celou společnost,“ uvedla Dana Řezníková, ředitelka Marketingu a PR skupiny Pioneer Investments v ČR.

Loni získalo stipendium 14 středoškoláků z Prahy, Kutné Hory, Brna, Kyjova, Českých Budějovic aj. „Čeští studenti dosahují na středních školách v cizině mimořádných úspěchů a jsou následně často přijati na prestižní zahraniční univerzity. Již dvanáct absolventů našeho stipendijního programu vystudovalo či nyní studuje na univerzitě v Oxfordu,“ dodala Zdenka Almerová. Přesné podmínky přihlášky do výběrového řízení najdete na http://www.osf.cz.

Štítky:

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT