Tisk: Apple sníží své objednávky na levnější iPhone 5C

16.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington/Hongkong 16. října (ČTK) - Přední americký výrobce elektroniky Apple sdělil dvě dodavatelům svého levnějšího modelu chytrého telefonu iPhone 5C, že sníží objednávky na toto zařízení na poslední tři měsíce roku. Tvrdí to zdroje amerického listu Wall Street Journal. Informace podle deníku vyvolávají obavy v souvislosti s poptávkou, která by mohla být slabší, než se očekávalo.

Apple prý o snížení objednávek na iPhone 5C pro čtvrté čtvrtletí informoval dva tchajwanské dodavatele, společnosti Pegatron Corporation a Hon Hai Precision Industry. Firmě Pegatron prý sdělil, že objednávky na levnější iPhone na poslední kvartál sníží o méně než pětinu. V případě Hon Hai prý půjde o třetinové snížení.

Pegatron je podle analytiků hlavním výrobcem nových telefonů. Firma dává dohromady zhruba dvě třetiny těchto zařízení, v Hon Hai Precision Industry vzniká zbytek.

iPhone 5C je levnější verzí prémiového modelu 5S. Kalifornská společnost začala oba telefony prodávat v září na 11 světových trzích včetně USA a Číny. Pozornost zákazníků se soustředila na luxusnější verzi 5S s některými novými prvky a rychlejším čipem. Zájem o "zlatou" verzi tohoto telefonu byl mimořádný hlavně během jeho prvního uvedení na trh a Apple pak musel zvýšit jeho výrobu.

Na trh v ČR mají nové verze chytrého telefonu iPhone vstoupit v pátek 25. října. Tuzemské internetové obchody nový iPhone 5S v nejvyšším provedení se 64 GB slibují zhruba od 22.500 korun, barevný iPhone 5C v plastovém provedení pak přibližně od 15.000 korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK