Fischer automotive z Vyškovska přijme 250 nových zaměstnanců

31.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ivanovice na Hané (Vyškovsko) 31. října (ČTK) - Výrobce součástek pro automobilový průmysl fischer automotive systems z Ivanovic na Hané na Vyškovsku přijme 250 nových lidí, stovku z nich z evidence Úřadu práce. ČTK to dnes řekl ředitel okresní pobočky Úřadu práce Jan Marek. Podle něj bude firma nabírat nové zaměstnance postupně do poloviny příštího roku.

"V Ivanovicích jsme postavili novou výrobní halu, do které se závod přestěhoval," řekl ČTK vedoucí závodu Radim Hybl. Podle něj firma nyní zaměstnává kolem 200 lidí, jejich počet chce zvýšit na 450. Nová hala, kterou firma postavila, má 7500 metrů čtverečních a je téměř pětkrát větší než původní.

První lidé z evidence Úřadu práce do firmy nastoupí začátkem listopadu. Stát na ně bude firmě vyplácet měsíční příspěvek 10.000 korun.

Podle Marka má oblast Ivanovic na Hané špatnou dopravní obslužnost. Firma dostala podporu i na rozšíření integrovaného dopravního systému. Změny budou platit od poloviny prosince.

Společnost fischer automotive systems vyrábí součástky pro automobilový průmysl, zejména plastové díly. Je součástí německého koncernu stejného jména. V Ivanovicích působí od roku 2007. Součástky firma dodává pro vozy značek Mercedes, Porsche, Audi a BMW. Loňský obrat firmy byl kolem 450 milionů korun, do dvou let se má zvýšit téměř na miliardu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK