Akademický den Fakulty logistiky a krizového řízení

20.11.2013 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Ve čtvrtek dne 21. listopadu 2013 se v Uherském Hradišti koná akademický den Fakulty logistiky a krizového řízení (FLKŘ) Univerzity Tomáš Bati (UTB) ve Zlíně.

Posláním akademického dne (dies academicus), který náleží k tvářnosti fakult a univerzit, je představit před akademickou i neakademickou veřejností, před odbornou i laickou společností přístupnou a sdělnou formou, čemu se fakulta ve svém pedagogickém a tvůrčím snažení věnuje,“ uvádí děkan fakulty prof. Ivo Barteček.

V čase od 14:00 do 18:00 v sále kina Hvězda v Uherském Hradišti, který ve dnech imatrikulací, promocí, společenských setkání či akademického dne nabývá podoby auly FLKŘ, budou představeny ústavy fakulty. Referující pohovoří na aktuální témata společenské odpovědnosti vysokých škol, o krizích kolem nás, o tom, zda jsme se poučili ve věcech bezpečnosti a ochrany společnosti, či jaká je budoucnost geografických informačních systémů. Přítomným bude představena možná budoucnost Chráněné krajinné oblasti Jeseníky v kontextu environmentálních studií na FLKŘ UTB.

Akademický den je vnímán jako součást upomínání svátku akademické obce České republiky – 17. listopadu. Na akademickém dni se aktivně organizačně i obsahově podílejí jak vyučující fakulty, tak jejich mladší kolegyně a kolegové – studentky a studenti FLKŘ UTB.

Akademická i neakademická veřejnost je srdečně zvána.

Autor článku