Co tyden dal? Povinné ručení příští rok zdraží až o patnáct procent

13.12.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Pojišťovny zdraží v příštím roce kvůli legislativním změnám povinné ručení v průměru o více než deset procent. Větší zdražení postihne řidiče, kteří častěji bourají. Více v našem přehledu.

Posledních 7 dní ve světě

Ruská centrální banka odebrala licenci dalším třem finančním ústavům, převážně menším. Důvodem jsou rostoucí platební problémy a pochybné operace. Odebrání licencí je součástí širšího zákroku proti neprůhledným finančním aktivitám.
Více informací

Americká automobilka Ford Motor plánuje v příštím roce najmout v USA a Asii 11.000 nových zaměstnanců, nejvíce od roku 2000. Na světové trhy chce v příštím roce Ford uvést 23 nových vozů, což bude největší počet nově uvedených modelů v jednom roce v celé 110leté historii firmy.
Více informací

Americká společnost Facebook, která na internetu provozuje největší společenskou síť světa, se stane součástí amerického akciového indexu Standard & Poor's 500. Tento krok by měl podle analytiků upevnit vstup Facebooku mezi největší a nejmocnější podniky ve Spojených státech.
Více informací

Meziroční inflace spotřebitelských cen v Německu se v listopadu zvýšila na 1,3 procenta z říjnové úrovně 1,2 procenta. Cenová hladina proti předešlému měsíci stoupla o 0,2 procenta, když v říjnu stejným tempem klesla.
Více informací

Banky ve Spojených státech budou moci na finančních trzích obchodovat jen pro své klienty, na vlastní účet to budou moci dělat jen na svou ochranu před tržními riziky anebo při úpisech cenných papírů. Tak zní konečná verze takzvaného Volckerova pravidla, na němž se shodlo pět amerických regulačních úřadů. Zákaz obchodů na vlastní účet, založený na zákoně o reformě finančního sektoru z roku 2010, začne pro největší banky platit až od roku 2015.
Více informací

Hodnota majetku amerických domácností po odečtení závazků vzrostla během třetího čtvrtletí o 1,9 bilionu na nový rekord 77,3 bilionu dolarů (1,55 trilionu Kč). Dopomohl k tomu letošní výrazný vzestup hodnoty akcií, podílových fondů a obytných domů.
Více informací

Německá průmyslová výroba v říjnu překvapivě klesla o 1,2 procenta. Vyplývá to z údajů německého ministerstva hospodářství. Analytici podle průzkumu agentury Reuters počítali s nárůstem o 0,8 procenta.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Státní dluh České republiky od počátku roku ke konci září klesl o více než 14 miliard na 1,654 bilionu korun. Údaje z počátku října dnes na základě metodiky MMF potvrdilo ministerstvo financí. Na každého Čecha tak připadá dluh přes 157.000 Kč. Pro období tří čtvrtletí je to podle MF první pokles od 90. let minulého století.
Více informací

Pojišťovny zdraží v příštím roce kvůli legislativním změnám povinné ručení v průměru o více než deset procent. Větší zdražení postihne řidiče, kteří častěji bourají.
Více informací

Lidé si v rámci vánoční emise objednali a zaplatili spořicí státní dluhopisy za téměř 21,3 miliardy korun. V takové hodnotě ministerstvo financí dluhopisy vydalo. Celkové objednávky činily 21,4 miliardy korun.
Více informací

Česká republika loni i podle přepočtených údajů zůstala sedmnáctou nejbohatší zemí Evropské unie z hlediska hrubého domácího produktu (HDP) na obyvatele. Nejbohatší zemí je i nadále s velkým náskokem, avšak se značným zkreslením Lucembursko, nejchudší zůstává Bulharsko.
Více informací

Případné zavedení třetí sazby DPH nebo minimální daň pro živnostníky, o které uvažuje vznikající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, není podle většiny oslovených analytiků optimální řešení a spíše přinese do ekonomiky více problémů. Minimální daň kritizovala i Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) jako alibistické řešení.
Více informací

Mezinárodní ratingová agentura Fitch Ratings potvrdila hodnocení dlouhodobých devizových závazků České republiky na stupni A+ a beze změny nechala rovněž ostatní úvěrová hodnocení státu včetně jejich výhledu. Agentura také předpověděla, že česká ekonomika po dlouhé recesi příští rok oživí a mimo jiné jí k tomu dopomůže slabší kurz koruny.
Více informací

Počet aktivních slevových serverů za poslední rok klesl o téměř polovinu na 55. Šest největších hráčů ovládá 80 procent trhu. Vyplývá to z údajů největšího českého vyhledávače slev Skrz.cz. Hlavní fáze konsolidace trhu již skončila. Kromě zákaznického servisu se největší hráči soustředí stále více na věrnostní programy a inovace.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU