Ceny akcií v USA dopoledne zůstaly bez větších změn

30.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. prosince (ČTK) - Ceny amerických akcií se dnes dopoledne výrazněji nezměnily. Objem obchodů byl nízký, protože velká část investorů se před blížícím se koncem roku držela stranou.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval nárůst o méně než 0,1 procenta a pohyboval se kolem 16.484 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne snížil o 0,1 procenta na 1840 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl rovněž o 0,1 procenta na 4150 bodů, napsala agentura AP.

Index S&P 500 od začátku roku stoupl o 29 procent, takže je na cestě k nejprudšímu celoročnímu nárůstu od roku 1997. Akciové trhy ve Spojených státech letos těžily především ze stimulačních opatření americké centrální banky (Fed), píše agentura Reuters.

Mediální gigant Walt Disney dnes zamířil vzhůru poté, co investiční firma Guggenheim doporučila nákup jeho akcií. Internetová společnost Twitter naopak pokračovala v pátečním poklesu. Podle analytiků byl předchozí růst akcií Twitteru příliš rychlý a zašel příliš daleko.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK