Ředitelem Sotio ze skupiny PPF bude Ladislav Bartoníček

21.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Bývalý šéf České pojišťovny a jeden z akcionářů PPF Ladislav Bartoníček (49) povede biotechnologickou firmu SOTIO ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera. Ve funkci nahradí Karla Nohejla (44), který přejde na jinou pozici v PPF. ČTK to dnes firma oznámila v tiskové zprávě.

Bartoníček je členem představenstva Sotio se zodpovědností za rozvoj aktivit v Číně a působí také jako předseda dozorčí rady Energetického a průmyslového holdingu (EPH). Akcionářem skupiny PPF se stal v roce 2007.

Ve skupině PPF Bartoníček působí v různých pozicích od roku 1991. V letech 1996 až 2006 byl generálním ředitelem České pojišťovny a do roku 2013 byl rovněž předsedou jejího představenstva. Od roku 2007 do roku 2013 zastával funkci generálního ředitele Generali PPF Holding N.V., jedné z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě.

Bartoníček vystudoval elektrotechnickou fakultu na ČVUT v Praze a v roce 1993 získal titul MBA na Rochester Institute of Technology v New Yorku.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši zhruba 22,1 miliardy eur.

Sotio vyvíjí léky zaměřené na léčbu nádorových a autoimunitních onemocnění. V pražských Holešovicích se věnuje především vývoji léčivého přípravku pro pacienty s nádorovým onemocněním prostaty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK