Studenti hradecké „fildy“ natočili, co pro ně jejich fakulta znamená

30.01.2014 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Žádnými nahrávkami lechtivých scén na univerzitních záchodcích jako v případě Slezské univerzity v Opavě, ale zasláním vtipných záběrů ze studentského života i studijních pobytů v zahraničí skončila soutěž Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové o nejlepší studentské video. Výsledkem je čerstvě zveřejněný propagační videoklip, za který se hradecká „filda“ rozhodně stydět nemusí.

V době zběsile rychle tekoucích informací a intenzivního života na sociálních sítích je potřeba neztrácet kontakt a být vidět právě tam, kde se nachází většina mladých lidí. Proto jsme spolu se studenty natočili klip, který by měl začít žít svůj život právě na sítích a měl by také ukázat, že život na naší fildě opravdu frčí a jsme fajn fakulta,“ vysvětluje cíl propagačního videoklipu děkanka Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová.

Studenti fakulty byli proto vyzváni, aby natočili a poslali krátká videa vyjadřující, co pro ně jejich škola znamená. Celkem přišlo přibližně dvacet videonahrávek.

I když byly některé zaslané obrázky co do kvality na profesionální úrovni, bylo ještě potřeba se studenty pár záběrů dotočit. Snažil jsem se však, aby to pořád bylo studentské video a vystupovali v něm lidé z fakulty,“ upozorňuje tvůrce fakultního videoklipu Adam Faik.

Pod vedením profesionála tak následně dobrovolníci z řad studentů tancem představili místa ve městě, kterým se žádný vysokoškolák při svém studiu nevyhne. „Překvapilo mě, jak jsou zde všichni milí a ochotní. Vůbec bych nečekal, že když zastavíte studenta a požádáte jej, aby zatančil, on to udělá. To by se jinde nestalo,“ pochvaluje si Faik.

Z posbíraných materiálů vznikla videokoláž vypovídající o tom, jaký život studenta Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové je. Zahrnuty do ní jsou nejen záběry z fakultních učeben, krásy univerzitního města Hradce Králové, ale i sportovní či společenské vyžití studentů. Videoklip mohou zhlédnout současní studenti i zájemci o studium na hradecké „fildě“ ode dnešního dne na YouTube kanálu Filozofické fakulty UHK.

Autor článku