Bankovní institut prošel akreditací a otevírá nové atraktivní studijní obory

06.03.2014 | , BIVŠ
STUDENT


První soukromá vysoká škola v České republice Bankovní institut (BIVŠ) získala akreditaci na tři bakalářské a jeden magisterský studijní obor do roku 2018. V akademickém roce 2014/2015 tak mohou lidé na BIVŠ studovat bankovní management, oceňování majetku či ekonomiku a management podniku. První obor lze kromě českého jazyka studovat také v angličtině a v ruštině. V anglickém i v českém jazyce je pak možné v magisterském studiu pokračovat v oboru finance. To vše na soukromé vysoké škole, o které její absolventi říkají, že je sice těžká, ale díky individuálnímu přístupu a propojení s praxí velmi usnadňuje uplatnění na trhu práce.

Absolventi Bankovního institutu nacházejí uplatnění jako úspěšní bankéři, obchodníci na kapitálových trzích, ekonomové v podnicích, ale i na finančních úřadech. Neztratí se ani při oceňování majetku nebo jako úvěroví specialisté. Mnoho z nich se také - díky kvalitnímu vzdělání - dostává na vysoké manažerské pozice jako ekonomičtí ředitelé či ředitelé marketingu. Vysokoškolské znalosti z Bankovního institutu jsou rovněž dobrým základem pro vlastní podnikání.

Naše nabídka studijních oborů reaguje na aktuální požadavky trhu práce“, říká rektor Bankovního institutu vysoké školy Pavel Mertlík a dodává: „Přestože si lidé u nás za studium platí, máme již tradičně image náročné školy, která na své studenty a jejich připravenost klade velké požadavky. Trváme na kvalitě vzdělání a prokázání znalostí. Nejen proto, že respektujeme standardy mezinárodního vzdělávacího holdingu COGNOS, do kterého patříme. Zásadní je, aby naši absolventi byli co nejlépe vybaveni pro praktický život a snáze se tak uplatnili na pracovním trhu.

Pavel Mertlík dodává, že v době, kdy je bez práce více než 600 tisíc lidí, není pro mladé absolventy ekonomických škol vůbec jednoduché přesvědčit zaměstnavatele o tom, že právě oni jsou tou nejlepší volbou. Proto BIVŠ od začátku studia klade důraz na propojení s praxí – studenti mají stáže přímo v bankách, kvalitně vybavenou IT laboratoř simulující bankovní prostředí, přednášejí jim významné osobnosti z bankovního sektoru, mohou absolvovat část studia v zahraničí aj.

Klademe důraz na individuální přístup ke každému studentovi a samozřejmě také na aktuální dění či způsob komunikace“, popisuje jeden z rozdílů ve srovnání s veřejnými a státními školami výkonná ředitelka Bankovního institutu vysoké školy Lucie Kuželová a doplňuje: „Z toho vychází třeba nové specializace oboru ekonomika a management podniku. Jsou čtyři: řízení společností, malé a střední podniky, marketing a sociální sítě a řízení lidských zdrojů.

Specializaci si student volí během studia. Při něm se seznamuje s ekonomickými, právními, etickými a manažerskými kompetencemi, které jsou vhodné pro řízení různých druhů organizačních jednotek, ať se jedná o podniky či neziskové organizace.

Jak to v Bankovním institutu vysoké škole vypadá, se mohou lidé přesvědčit sami. Každý poslední čtvrtek v měsíci totiž BIVŠ pořádá Den otevřených dveří. Ten nejbližší se uskuteční 27. března na adrese Nárožní 2600/9, Praha 5. Více na www.bivs.cz.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT